حکومت ایران، برای جلوگیری از ورشکستگی شرکت های هواپیمایی باید کمک های نقدی کلان ارائه کند

شرکت‌‌های هواپیمایی ایران برای جبران خسارت کورونا از دولت قرض می گیرند. دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی ایران،‌ در این باره گفت: «تعدادی از شرکت‌های هواپیمایی هنوز حقوق کارکنان خود را پرداخت نکرده‌اند؛ برخی دیگر هم که به نهادهای دولتی یا حاکمیتی مانند مناطق آزاد، نیروهای مسلح و دولت وابسته‌اند،‌ از نهادهای بالادستی استقراض کرده‌اند».

مقصود اسعدی سامانی، افزود:  این شرکت‌ها مجبورند برای مشمول شدن در طرح تسهیلات حمایتی دولت نیروهای خود را اخراج نکنند. و همین مساله ا دلیل تاخیر در پرداخت حقوق کارکنان است.

دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی گفت که تاکنون پیامکی درباره دریافت تسهیلات حمایتی از سوی بانک‌ها به این شرکت‌ها ارسال نشده است.

این در حالی که  محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی،‌ پیشتر گفته بود «به زودی از بانک‌های عامل برای شرکت‌های ریلی و هواپیمایی  پیامک تشکیل پرونده ارسال می‌شود».

یادآور می شود با لغو بیشتر پروازهای داخلی و بین‌المللی شرکت‌های هواپیمایی ایران دچار ضرر و زیان مالی و مشکل در پرداخت حقوق کارکنان خود شده‌اند.

حرمت‌الله رفیعی،‌ رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی، نیز این خسارت را در روز ۲۲ فروردین‌ماه یک‌هزار میلیارد تومان اعلام کرده بود.

در همین رابطه کمال‌الدین شهریاری،‌ نماینده مجلس، نیز خواستار پرداخت ۴۰۰ میلیارد تومان پول مسافران از سوی شرکت‌های هواپیمایی داخلی و خارجی به صاحبان آن‌ها شد.

او اظهار کرد که این پول بدهی سفرهای لغو شده در بحران کرونا است که همچنان در حساب شرکت‌های هواپیمایی مانده است.

دبیر انجمن شرکت‌های هواپیمایی گفت: تاکنون بیش از” ۱۰۰ میلیارد تومان” بابت لغو بلیت‌ها از سوی شرکت‌ها به آژانس‌های مسافرتی پرداخت شده است.

خسارت بحران کرونا به صنعت هواپیمایی ایران هم‌زمان با تعطیلی بسیاری از پروازها در سطح جهان صورت گرفته است.