حکومت ایران از حضور در کنفرانس کشورهای اسلامی محروم شد، و می کوشد خود را از پنجره وارد کند

پس از آن که دولت عربستان به نمایندگان حکومت اسلامی ایران اجازه نداد در همایش بزرگ وزیران خارجه کشورهای اسلامی شرکت کنند، محمد جواد ظریف وزیر خارجه می کوشد از طریق ایجاد تماس مستقیم با مقامات کشورهای اسلامی، خود را به نحوی در ابراز مخالفت عملی و فعال علیه طرح صلح پرزیدنت ترامپ وارد بازی کند.

۷۲ کشور اسلامی در بیانیه مشترک، طرح صلح پرزیدنت ترامپ را رد کردند. ولی برخی کارشناسان بر این باورند که اقدام مزبور جنبه نمایشی داشته و بسیاری از کشورهای عرب و اسلامی که علیه این طرح رای داده اند، دارای همکاری های پنهان و آشکار با اسرائیل و ایالات متحده هستند. واکنش عربستان و امیرنشین های عرب نسبت به این طرح نیز بسیار ملایم بوده است.

محمد جواد ظریف در راستای تلاش رژیم ایران برای به عهده گرفتن نقشی در این ماجرا، حتی خود را ناچار دید با محمود عباس رئیس حکومت خودگردان فلسطینی به گفتگو بپردازد و این در حالی که رژیم ایران تا کنون محمود عباس را یک خائن دانسته و به علت همکاری هایش با اسرائیل، می کوشید گروه حماس و سازمان جهاد اسلامی را تقویت کند که بتوانند محمود عباس و حکومت خودگردان فلسطینی را براندازند.

در سال های اخیر، حکومت ایران همیشه محمود عباس را که طرفدار حل مسالمت آمیز نزاع با اسرائیل است و علیه عملیات تروریستی حماس و جهاد اسلامی علیه اسرائیل تلاش می کند، “خائن” لقب داده و برای برانداختن او تلاش کرده است.

درباره مطالبی که بین ظریف و عباس رد و بدل شده گزارش رسمی انتشار نیافته است. ولی آگاهان می گویند که ظریف در این پیام تاکید کرد که حکومت اسلامی ایران در کنار فلسطینیان ایستاده و از آنها حمایت می کند. به گفته آگاهان ظریف کوشید رئیس حکومت خودگردان فلسطینی را متقاعد سازد که از ادامه همکاری با اسرائیل دست بردارد و علنا با آن کشور وارد پیکار شود.

محمد جواد ظریف مکالمه تلفنی مشابهی نیز با صبری بوقدوم وزیر خارجه الجزایر انجام داد و به او پیشنهاد کرد که یک جبهه متحد علیه طرح صلح پرزیدنت ترامپ که وی آن را “خیانت قرن” می خواند برپا سازند. ولی معلوم نیست که الجزایر با توجه به عضویت در سازمان کشورهای اسلامی، تا چه حد به این فراخوانی رژیم ایران پاسخ موافق بدهد.