حکومت ایران انتشار دوباره کاریکاتور پیامبر اسلام در شارلی ابدو را محکوم کرد

سخنگوی وزارت خارجه حکومت ایران در ارتباط با انتشار دوباره کاریکاتور پیامبر توسط شارلی ابدو گفت: اهانت به پیامبر مکرم اسلام و سایر پیامبران الهی به هیچ وجه قابل‌ قبول نیست.

سعید خطیب زاده در این باره گفت:  :«اقدام موهن نشریه فرانسوی که به بهانه آزادی بیان تکرار شده است، موجب جریحه دارشدن احساسات موحدان عالم، اقدامی تحریک آمیز و توهین به ارزش های اسلامی و عقاید بیش از یک میلیارد مسلمان در جهان می‌باشد.

او در ادامه افزود: برخلاف اقدام موهنی که توسط این مجله انجام شده است، آزادی بیان ارزش والایی است که باید به شکل سازنده‌ای در جهت همزیستی مسالمت آمیز نوع بشر و تفاهم بیشتر میان ادیان به کار گرفته شود».

در سالروز حمله اسلامگرایان به دفتر نشریه شارلی ابدو،  کاریکاتورهای پیامبر اسلام دوباره چاپ شد

امانوئل مکرون در واکنش به این اقدام گفت: با احترام به آزادی بیان، در جایگاهی نیستم که تصمیم یک مجله را قضاوت کنم

شارلی ابدو، مجله طنز فرانسوی که سال ۲۰۱۵،  به خاطر چاپ کاریکاتورهای پیامبر اسلام مورد حمله اسلام‌گرایان تندرو قرار گرفته بود چهار روز پیش،    دوباره این کاریکاتورها را با تیتر «تاریخ را نمی توان بازنویسی و یا پاک کرد» چاپ کرد.

حمله مرگبار و تروریستی اسلامگرایان به دفتر شارلی ابدو آغازگر موجی از حملات به اهداف گوناگونی در سراسر اروپا بود. در این حادثه  در مجموع ۱۷ نفر از جمله ۱۲ عضو تحریریه این مجله و سه تن از مهاجمان کشته شدند.

شارلی ابدو در سرمقاله روز سه‌شنبه ۱۱ شهریور خود نوشت هر چند از زمان وقوع حمله مسلحانه از چاپ این کاریکاتورها پرهیز کرده ولی انتشار مجدد آنها به مناسبت شروع محاکمه مهاجمان را ضروری می‌داند و تنها دلیل آن «تن ندادن به بزدلی سیاسی و روزنامه‌نگاری است».

یادآور می شود:   عاملان اصلی این حمله دو برادر به نام‌های شریف و سعید کواشی پس از کشتن کارکنان شارلی ابدو و یک پلیس مجروح از محل حادثه گریختند.

دو روز بعد یک اسلامگرای دیگر به نام امدی کولیبالی که با آنها در ارتباط بود در حمله به یک فروشگاه یهودی چهار گروگان را به قتل رساند و ادعا کرد که این حمله را به نیابت از سوی گروه موسوم به «خلافت اسلامی» انجام داده است.

چند روز بعد هر سه مهاجم در درگیری با پلیس فرانسه کشته شدند.