
معاون وزیر خارجه حکومت ایران،در دیدار با نماینده سیاسی دولت آلمان که از تهران دیدن می کند، گفت : دوران خویشتنداری رژیم ایران به پایان رسیده است.
عباس عراقچی این سخنان را در دیدار روز گذشته با ینس پلوتنر، مدیرکل سیاسی وزارت خارجه آلمان، در تهران بیان کرد که به نام کشورهای اروپایی، از رژیم ایران خواسته بود از افزایش تنش جنگی خودداری ورزد و به اقداماتی دست نزند که موجب یک درگیری نظامی گردد.
معاون وزیر خارجه ایران، در پاسخ به این فراخوانی گفت که حکومت اسلامی از کشورهای اروپایی متقابلا انتظار دارد که به تعهدات خود در چارچوب برجام عمل کنند. انتظار ایران آن است که اروپا همچنان به داد و ستد با این کشور و خرید نفت ادامه دهد. ولی کشورهای اروپایی زیر فشار سنگین ایالات متحده، نمی توانند این انتظارات حکومت ایران را برآورده سازند.
عباس عراقچی به کشورهای اروپایی هشدار داده گفت : دوران «خویشتنداری» ایران به پایان رسیده و ضرورت دارد کشورهایی که همچنان در برجام ماندهاند به تعهدات خود در رابطه با این توافق عمل کنند.
کشور آلمان همیشه در ارتباط با روابطش با حکومت کنونی ایران، سه هدف عمده را در نظر گرفته است: هدف نخست، ادامه داد و ستد بازرگانی با ایران است. در طول ۴۰ سال حکومت اسلامی، همه ی دولت های پیشین آلمان چنین هدفی را دنبال کرده اند .
هدف دوم آلمان آن است که ایران در برجام بماند. ولی در عین حال، آلمان، همانند کشورهای اروپایی هم پیمان خود، از برنامه های تسلیحاتی و موشکی رژیم ایران و عملیات تروریستی عوامل تروریستی آن به شدت ناخرسند است. از سوی دیگر، کشورهای اروپای غربی می کوشند با اتخاذ سیاست مستقل، خود را از زیر بار سیاسی ایالات متحده بیرون آورند و سیاست مستقلی در پیش گیرند .
کشورهای آلمان، بریتانیا و فرانسه، امضا کنندگان برجام، تلاش می کنند که توافق هستهای با ایران همچنان حفظ شود. اما حکومت ایران ادعا می کند بعد از خروج آمریکا از برجام و اجرای تحریم های جدید توسط ایالات متحده ، قدرتهای اروپایی به تعهدات خود در رابطه با برجام عمل نکردهاند.