حکومت ایران در اوج بحران اقتصادی و مشکلات مالی، بر بودجه تبلیغات نهادهای مذهبی می افزاید

آگاهان امور در تهران می گویند که بر اساس لایحه بودجه سال ۱۳۹۹، مجموع بودجه نهادهای موازی و مراکز مذهبی و تبلیغاتی در سال آینده خورشیدی به بیش از ۵ هزار و ۱۰۵ میلیارد تومان می‌رسد. و “جامعه المصطفی العالمیه” نیز که مسئولیت تربیت طلاب خارجی و تبلیغ مذهب شیعه در خارج از ایران را بر عهده دارد، از رشد ۵۳ درصدی بودجه برخوردار خواهد شد و بودجه‌ای بالغ بر ۳۰۸ میلیارد تومان خواهد داشت. به همین دلیل روحانیون حکومتی که در این تجارت مذهبی سهیم هستند  مخالف قرنطینه شدن قم شدند.

در این گزارش آمده که به دنبال گسترده‌تر شدن شیوع کورونا  در ایران، “خبرگزاری “هند از موافقت با صدور مجوز برای هواپیمایی ماهان به‌منظور انتقال ۶۰۰ شهروند هندی از ایران به این کشور خبر داده و نوشته که   دو پرواز که یکی دو روز پیش (سه‌شنبه) و دیگری که روز( شنبه) انجام خواهد شد، طلاب هندی را به کشورشان بازمی‌گرداند.

این در حالی است که بسیاری از شهروندان ایرانی به دنبال توقف پروازها به ایران در نتیجه خودداری مسئولان از اجرای به موقع قرنطینه و شیوع گسترده کرونا در کشور، در فرودگاه‌های جهان سرگردان شده و برای بازگشت به ایران با مشکلات عدیده‌ای دست به گریبان هستند، پروازهای  مسافربری ماهان در یک ماه گذشته علاوه بر چین، به انتقال شهروندان هندی اختصاص داده شده و دو پرواز از ایران نیز نمونه خون طلاب شیعه را برای تست کرونا به هند برده است.

با این حال پروازهای ماهان  برای جلب نظر پکن و به امید امتیازهایی که تهران در دوران تحریم و بن‌بست در رابطه با غرب از شرق طلب می‌کند، همچنان برقرار ماست.

هند یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفر جمعیت دارد که حدود ۲۰۰ میلیون نفر آن مسلمان و ۴۰ میلیون نفر شیعه هستند و بیش از هزار طلبه هندی نیز در قم تحصیل می‌کنند.