
سخنگوی وزارت خارجه حکومت ایران اعلام کرد که رژیم هفت تن از خدمه نفتکش ربوده شده توسط سپاه پاسداران را آزاد می کند ولی صاحبان این نفتکش گفتند که هنوز در مورد آزادی این افراد، گزارش موثقی به دست آنان نرسیده است.
سخن از نفتکش بریتانیایی استنا ایمپرو می باشد که سپاه پاسداران در یک واکنش انتقام آمیز نسبت به توقیف نفتکش حامل نفت ایران در جبل الطارق، آن را ربود و به ادعای این که قوانین بین المللی دریایی را نقض کرده در توقیف نگاه داشته و منتظر است که سرنوشت نفتکش خودش که در آب های دریای مدیترانه همچنان سرگردان است، مشخص گردد.
عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه در سخنان خود گفت که هفت نفر از خدمه نفتکش بریتانیایی استنا ایمپرو که ۲ ماه پیش به دست نیروهای سپاه پاسداران در خلیج فارس را آزاد میکند. اما مالک کشتی بریتانیایی میگوید: هنوز تایید رسمی آزادی این افراد را دریافت نکرده است.
سخنگوی حکومت ایران ادعا کرد که علت توقیف این نفتکش، نقض قوانین بین المللی دریایی بوده، ولی صاحبان کشتی و دولت بریتانیا تاکید کردند که این ادعا دروغ است و نفتکش عملا توسط رژیم ایران و به قصد معامله پایاپای، ربوده است. عباس موسوی افزود : «ما با خدمه و ناخدای کشتی مشکلی نداریم، کشتی به دلیل تخلفی که انجام داده توقیف شده است و طبیعی است زمانی که کشتی متوقف میشود خدمه آن نیز توقیف شوند.»
این سخنان در حالی است که کشتی به خودی خود مرتکب خطا و تخلف نمی شود، بلکه ناخدا و خدمه هستند که چنین اشتباه احتمالی را مرتکب می گردند و آن ها هستند که باید محاکمه شوند و خود نفتکش آزاد گردد. ولی حکومت ایران که قصد انتقام جویی داشته، اکنون کاملا برعکس این قاعده عمل می کند. ولی در هر حال، ناخدای کشتی و شمار دیگری از خدمه، همچنان در توقیف حکومت ایران باقی می مانند.
ٰموسوی گفت :« ایران در ادامه سیاستهای انساندوستانه خود از ناخدای کشتی خواست که خدمه کشتی را اگر امکان دارد، پیاده کنند تا بتوانند به کشورشان بازگردند.»
این سخنگوی رسمی افزود: ناخدای این نفتکش بریتانیایی تصمیم گرفته هفت نفر از خدمه کشتی که شامل اتباع هندی میشوند را با تشخیص خودش انتخاب کند و آنها به زودی میتوانند ایران را ترک گویند.
اریک هانل، رییس شرکت استنا بالک، مالک اسنتا ایمپرو، در بیانیهای اعلام کرد: ما خیلی خوشحالیم که برای هفت نفر از خدمه، این شرایط سخت به زودی تمام میشود و میتوانند به خانوادههای خود بازگردند، اما محتاطانه منتظر تایید رسمی تاریخ آزادی آنهاییم.
گفته می شود که رژیم ایران برای کاستن از فشارهای بین المللی و ابراز ظاهریِ حسن نیت، به این اقدام دست زده است.