حکومت ایران روابط خود با طالبان را علنی می‌سازد؛ احمدی نژاد ادعا می‌کند که طالبان، مزدوران آمریکایی هستند

در داخل ایران، اعتراض‌ها نسبت به مماشاتی که رژیم اسلامی نسبت به طالبان و تسلط آن بر افغانستان در پیش گرفته، شدت می‌یابد. فائزه رفسنجانی یکی از نخستین شخصیت هایی بود که نسبت به این امر هشدار داد و همچنین پیامی از مجمود احدی نژاد در شبکه های اجتماعی قرار گرفت ادعا کرد که طاللبان توسط ایالات متحده تقویت می‌شوند و با اسلحه آمریکایی می‌جنگند و هنگامی که بر افغانستان مسلط شدند، اندیشه برپایی خراسان بزرگ را به اجرا خواهند گذاشت و خواهان تسلط بر بخشی از خاک این سرزمین خواهند گردید.

رئیس جمهوری پیشین ایران ادعا کرد که گروهی از آن چه که “مافیای امنیتی” خواند، از طالبان پشتیبانی می‌کنند و حتی به او هشدار داده‌اند که مبادا ا از طالبان به بدی نام ببرد.

همچنین فائزه هشاشمی در اظهاراتی، طالبان را یک گروه عقب مانده و افراطی خواند و هشدار داد که آن‌ها ممکن است دوباره داعش را به دنبال آورند. او با انتقاد از سیاست‌های حکومت ایران نسبت به طالبان گفت: «جمهوری اسلامی در تطهیر طالبان کم نگذاشته است».

گروه‌های حقوق بشری ایرانی و انجمن‌های هنرمندان و فیلمسازان نیز بیانیه‌هایی در نکوهش سیاست رژیم ایران که عملا از طالبان جانبداری می‌کند منتشر کردند.

ارزیابی شده که دولت‌های چین و روسیه از طرفداران طالبان هستند و انتظار دارند بتوانند از قدرت گرفتن آن‌ها، بیشترین سود را در مطنقه به دست آورند.

در روزهای اخیر، مقامات ارشد حکومت ایران با احترام نسبت به طالبان سخن می‌گویند و این در حالی است که چند سال پیش مردم را به خیابان ها فرستاده بودند تا شعار “مرگ بر طالبان” سردهند.

محمود احمدی نژاد در آخرین پیامی که در شبکه های اجتماعی قرار داد، ادعا کرد که به او اخطار شده اگر مطالب منفی علیه طالبان به زبان آورد، یارانش و همکاران صمیمی پیشین او آسیب خواهند دید.

روزگاری بود که رژیم ایران با نیروهای دیگر علیه قدت گیری طالبان همکاری می‌کرد. ولی بعد معلوم شد که شماری از سران طالبان را در ایران پناه داده و با آن ها برنامه همکاری ریخته است.

منابع آگاه می‌گویند که حکومت ایران در دیدارهایی با سران طالبان در تهران و مشهد، تلاش برای بیرون راندن نیروهای آمریکایی از افغانستان را همآهنگ می کرده‌اند. امروز حکومت ایران گروه طالبان را رسما “امارت اسلامی” لقب داده که منظور نوعی خلیفه‌گری این گروه متعصب اهل تسنن می‌باشد.

محمد جواد ظریف، وزیر خارجه دولت حسن روحانی، در دیداری که با گروهی از سران طالبان در تهران داشت، نبرد آن ها را “جهاد” خواند و از آن تقدیر کرد. او گفت: «افتخار داریم که از جهاد برادران افغانی خود حمایت می‌کنیم».

آگاهان می‌گویند که رژیم ایران از چند سال پیش به طور مخفیانه برای طالبان پول و اسلحه می‌فرستاد تا ارتش آمریکا در آن کشور را زمین گیر کنند. ولی این فعالیت کاملا محرمانه بود و رژیم به طور علنی از این گروه تروریستی جانبداری نمی‌کرد.

یکی از نمایندگان مجلس رژیم ایران، چند ماه پیش در سخنانی از طالبان به عنوان “جنبش اصیل منطقه” نام برد.

جواد ظریف در مصاحبه ای که توسط یک شبکه تلویزیونی افغان به نام طلوع نیوز با او به عمل آمد، ادعا کرد که از سفرهای رهبران طالبان به ایران آگاهی ندارد. ولی در ضمن گفت که یکی از رهبران پیشین طالبان به نام ملا برادر، به ایران آمد و با وزیر خارجه دیدارهایی داشت.

چندی پیش فردی که به عنوان کارشناس، در تلویزیون دولتی ایران سخن می‌گفت، قاطعانه گزارش‌ها درباره جنایات طالبان را انکار کرد و ادعا کرد که خبر شیعه کشی توسط طالبان یک دروغ بزرگ است.

با این همه، شماری از روزنامه‌های تهران، در دو روز اخیر سیاست‌های رژیم ایران نسبت به طالبان را اشتباه و خطرناک توصیف کرده‌اند.