رئیس بانک مرکزی حکومت ایران، ارزش واردات دارو و ملزومات پزشکی را که بانک مرکزی در ده ماهه اول امسال ارز آن را تامین کرده بیش از چهار میلیارد دلار اعلام کرد و گفت : واردات داروی ما ۲۰۰۰ برابر واردات از کانال مالی سوئیس است
سفارت سوئیس در تهران پیشتر اعلام کرد که در حدود ۱۸۰هزار بسته “داروی مورد نیاز پیوند اعضا”بدون دریافت پول از ایران وارد فرودگاه خمینی تهران شده است. که شرکت داروسازی “نوارتیس” و بانک بیسیپی سوئیس در این طرح آزمایشی شرکت دارند که به گفته سفیر سوئیس سه پرداخت از طریق این بانک انجام شده.
آقای لاتنز گفته: “این معاملات شامل تامین داروهای متفاوت از یک شرکت دارویی سوئیسی هستند که ارزش تقریب آنها ۲/۳ میلیون یورو است.”
وزارت خزانهداری آمریکا بارها گفته است واشینگتن تغییری در صدور مجوزهای عمومی برای صادرات دارو و اقلام بشردوستانه به ایران نداده و از صادرات این اقلام به ایران استقبال میکند.
محمد جواد ظریف در این باره نوشته کانال مالی ایران – سوئیس نشانه حسن نیت آمریکا نیست . آمریکاییها تا به حال عنوان میکردند که ما داروها را تحریم نکردیم و این موضوع را به داخل کشور ما فرافکنی میکردند .اما این اقدام آمریکاییها نشان داد که خود آنها این تحریم را آغاز کرده بودند و به بازار دارو و موادغذایی مردم ایران آسیبرساندهاند که قطعا مصداق جنایت علیه بشریت است و ما این حق را برای خودمان قائل هستیم که همواره این موضوع را تحت پیگرد قرار دهیم.”
عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه حکومت در این باره گفت: «ما چیزی به نام کانال بشردوستانه یا مشابه آن را به رسمیت نمیشناسیم ما تحریمها را به رسمیت نمیشناسیم. دارو و غذا تحریم نبوده است که کانالی برای آن ایجاد کرده و سروصدا برایش ایجاد کنند.»
موسوی ادامه داد: «این داروها باید یک سال و نیم قبل وارد کشور میشد که آمریکاییها مانع شدند و کارشکنی کردند. شرکت سوئیسی هم پول آن را میگیرد. توقعات ما بیش از اینها است. تعهدات آنها هم صدها برابر این جور مسائل است».
علی ربیعی، سخنگوی دولت روحانی نیز در این باره گفت : داروها را خریده بودیم، اما اجازه ورود به کشور داده نمیشد
علی ربیعی تاکید کرد که این پولها متعلق به خودمان بوده و خریداریها انجام گرفته بوده ولی اجازه ارسال آن به داخل کشور داده نمی شد.