حکومت ایران نقض برجام را آغاز کرده، ولی ظریف می گوید که این توافق اتمی را باید نجات داد

چین که در سه ماه نخست سال جاری، روزانه ۴۵۰ هزار بشکه نفت خام از ایران وارد می‌کرد، که با تحریم های اخیر ،خرید نفت از ایران را متوقف کرده است

در همان حال که رژیم ایران به نقض تعهدات خود در چارچوب برجام پرداخته و اعلام داشته که گام به گام از آن خارج خواهد شد،محمدجواد ظریف  گفت: باید برجام را نجات داد .

وزیر خارجه رژیم ایران، در چند روز گذشته، بعد از افزایش تنش ها در منطقه وبه گفته ی وی  ” نجات برجام” ، رهسپار کشورهای روسیه، ترکمنستان، هند، ژاپن و چین شد .

وی در آخرین سفر خود در پکن گفته بود :  “نجات برجام وظیفه جامعه بین‌المللی است و اگر جامعه جهانی احساس می‌کند برجام یک دستاورد مهم است باید همانند ایران برای حفظ آن اقدام عملی انجام دهد.»

ظریف خاطر نشان کرده و افزود : ما برای نجات برجام دست از تلاش بر نمی داریم ، “تا اینجا جامعه جهانی بیشتر به صدور اطلاعیه بسنده کرده تا برداشتن گام‌های عملی، برای نجات برجام” .

. وی گفت :  باید ” وضعیت روابط اقتصادی ایران عادی‌سازی شود و این اقدامی است که برجام صریحا به آن اشاره دارد.»

چین که در سه ماه نخست سال جاری، روزانه ۴۵۰ هزار بشکه نفت خام از ایران وارد می‌کرد، که با تحریم های اخیر ،خرید نفت از ایران را متوقف کرده است.

وی درباره مذاکراتش با چین گفته بود : درباره «مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی» با مقامات چین گفت‌وگو شد و امیدواریم که روابط اقتصادی بین ایران و چین همچنان ادامه یابد چرا که ما به این روابط برای مقابله با تحریم ها نیاز داریم .

ظریف در باره امکان مذاکره با مقامات آمریکایی گفت : در شرایطی فعلی هیچ امکانی برای مذاکره با آمریکا وجود ندارد، «آمریکا پیش‌شرط‌های کلی و نامربوطی را در این زمینه وضع کرده است. آمریکا اصلا در جایگاهی نیست که بخواهد برای ایران پیش‌شرط بگذارد.»

در همین حال، حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، نماینده مجلس ایران خواستار اختصاص یک میز مذاکره میان ایران و آمریکا در کشوری ثالث چون عراق یا قطر شده است.

دونالد ترامپ، رییس جمهور امریکا ،پیشتر گفته بود : “من می‌خواهم با ایران مذاکره کنم، ولی فکر می‌کنم آنها هنوز آماده نیستند، اما آماده خواهند شد”.

“وزارت خارجه چین پیشتر در بیانیه ای اعلام کرده بود که ” ما با تحریم های یک جانبه آمریکا علیه ایران مخالف ایم وقاطعانه از ایران برای حفظ حقوق مشروعش حمایت می‌کنیم “.

کشورهای چین، روسیه ،ژاپن و هند و ترکمنستان، خریداران نفت از ایران هستند که  از معافیت آمریکا در زمینه واردات نفت ایران برخوردار نیستند.

ایالات متحده امریکا پیشتر در روز دوم ماه مه ، معافیت کشورهای چین، هند، ترکیه، ژاپن، کره جنوبی، تایوان، ایتالیا و یونان از تحریم‌های ثانویه آمریکا علیه ایران را تمدید نکرد.