ابراز آمادگی دولت و ملت اسرائیل برای یاری رسانی به ملت آسیب دیده لبنان، که از جانب پرزیدنت امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه نیز مورد حمایت قرار گرفت، بی تردید موجب نگرانی حکومت اسلامی ایران شده که بیم دارد در جریان تغییرات سیاسی در لبنان، حزب الله و تشکیلات آن نیز در تیررس قرار گیرد و سرمایه گذاری های سنگین رژیم ایران در سی و هشت سال، در حمایت از حزب الله به باد رود.
رئیس جمهوری فرانسه، رهبری یک گروه از کشورهای ثروتمند جهان را به عهده گرفته تا بتواند بودجه هایی را برای یاری رسانی به ملت لبنان تامین کند.
برای همگان روشن است که این کمک ها در صورتی به لبنان خواهد رسید که به فتنه گری های حکومت ایران در آن کشور، و فعالیت های مسلحانه حزب الله علیه اسرائیل پایان داده شود.
همین امر موجب نگرانی شدید حکومت ایران شده که در رسانه هایش از “توطئه علیه ملت لبنان” و از “دخالت اجنبی و توطئه گران خارجی علیه مردم لبنان” سخن می گوید.
رژیم ایران که با دخالت های گسترده در لبنان، نیرومندترین گروه تروریستی را به نام حزب الله به وجود آورده که حتی به ارتش لبنان و به نهادهای سیاسی آن دهن کجی می کند، اکنون زبان به گله گشوده که چرا فرانسه و ایالات متحده و کشورهای دیگر ابراز آمادگی کرده اند بودجه هایی را برای بازسازی لبنان تامین کنند، به شرط آن که فعالیت نظامی حزب الله کاملا متوقف شود.
شعارهایی که در تظاهرات روزهای اخیر در بیروت علیه حزب الله سر داده شده، و به دار کشیدن آدمک های پرزیدنت میشل عون و آخوند حسن نصرالله، می تواند سرآغاز روندی باشد که حتی شیعیان لبنان را به دنبال خود بکشد و زیرا شیعیان لبنان، در وطن پرستی، از اهل تسنن و مارونی ها دست کمی ندارند. آن ها تا پیش از برپایی حزب الله به دست رژیم ایران، طرفدار جنبش امل به رهبری نبیه بری بودند که یک جنبش سکولار شیعه است و از افراطی گرایی به دور می باشد.
ولی رژیم ایران با هزینه کردن مبالغ کلان برای تامین خدمات بهداشتی و خوراکی و آموزشی برای شیعیان لبنان، توانست آن ها را به سوی خود بکشاند.
امروز قدرت حزب الله در لبنان، آنقدر گسترده است که هرگاه اراده کند، می تواند کشور را فلج سازد و یا از تشکیل جلسه پارلمان جلوگیری کند و یا دولت را وادار به کناره گیری نماید.
حزب الله یکی از بزرگترین جنایات را در لبنان مرتکب شده و آن به قتل رساندن رفیق حریری نخست وزیر وقت، از طریق انفجار اتومبیل بود.
در اصرار برای خلع سلاح حزب الله، طبیعی آن است که ایالات متحده، به ویژه در دوران ریاست جمهوری پرزیدنت ترامپ، قاطعانه پافشاری کند. حزب الله در دو حادثه صدها نفر از سربازان آمریکایی را که برای برقراری نظم به لبنان فرستاده شده بودند در جریان انفجارهای تروریستی به قتل رساند.