رژیم ایران در ادامه تغییرات هدفمند کتب درسی، تاریخ عدالت گستری کوروش کبیر را نیز حذف کرد . این اقدام در ادامه سیاست رژیمی است که از روز به دست گرفتن قدرت، کوشیده است دوران پیش از اسلام ایران را عقب مانده توصیف کرده و خدمات برجسته شاهنشاهان باستانی ایران را بی اعتبار نشان دهد.
در کتاب مطالعات اجتماعی پایه هفتم در بخش تاریخ ایران باستان آمده بود که کوروش پادشاهی خردمند و خوش رفتار و عادل بوده است .
در کتاب مقدس یهودیان تورات تنها پادشاه خارجی که از او با زیباترین و دوستانه ترین واژه ها یادآوری شده است کوروش کبیر است که پس از تسخیر امپراتوری بابل به یهودیان اجازه داد به سرزمین پدری بازگردند و بیت المقدس یهود را دوباره بر پا سازند، یک روحانی اعظم یهودی در این باره گفت: نه تنها از کوروش با القاب برجسته و نیک نام برده شده است ، بلکه تورات او را در ردیف نجات دهنده جهان قرار داده و نام وی را در زبان عبری ، ماشیح (منجی عالم ) گذاشته است و او را مسیح خداوند نامیده است .چنین توصیفی از کوروش بزرگ در هیچ کتب مذهبی و تاریخی ملت های دیگر نیامده است
همچنین در ایالات متحده نیز همزمان با جشن های دویست و چهل و یکمین سالگرد استقلال آمریکا، از تندیس “منشور کوروش” بنیانگذار امپراتوری ایران در شهر لس آنجلس در ایالت کالیفرنیا آمریکا رونمایی شده است .
در تاجیکستان، نیز یک روز را به عنوان روز کوروش کبیر به فهرست جشنهای رسمی این کشور اضافه کرده است. توجه به شخصیت کوروش، بنیانگذار سلسله هخامنشی در تاجیکستان برای مردم این کشور بسیار پر اهمیت و با ارزش و مقدس است .
این کشور کوروش کبیر را یکی از بزرگترین شخصیتهای عهد قدیم میداند و از او بهعنوان یک سیاستمدار تیزهوش و پادشاهی حامی عدالت و آزادی نام میبرد. در همین راستا در موزه ملی تاجیکستان واقع در دوشنبه، پایتخت این کشور تندیس کوروش کبیر ساختهشده است که از ظرافت و زیبایی خاصی برخوردار است.
همچنین در شهر دوشنبه پارکی به وسعت ۵ هکتار وجود دارد که بهافتخار این پادشاه ایرانی، کوروش کبیر نامگذاری شده است.