سپاه پاسداران و مقامات دولتی حکومت ایران در واکنش به رفع توقیف کشتی گریس وان اعلام کردند که فروش و حمل نفت به سوریه به هیچکس ربطی ندارد. اما واشنگتن به همه نفتکشها اخطار کرده که مراقب عواقب دور زدن تحریمهای دمشق باشند.
رژیم ایران که پیشتر ادعا می کرد مقصد محموله دو میلیون بشکه ای نفتکش گریس وان، سوریه نیست، و حتی در این مورد تعهد کتبی نیز به بریتانیا سپرد، اکنون ادعا می کند که تحریم های اعلام شده از جانب اتحادیه اروپا علیه سوریه را غیرقانونی و نامشروع می داند، و حاضر به اجرای آن نیست.
ایالات متحده اعلام کرده که هر کس تحریم ها را زیر پا بگذارد مجازات خواهد شد و متحمل زیان خواهد گردید.
فابیان پیکاردو، وزیر اول دولت جبلالطارق، در بیانیهای اعلام کرده بود که نفتکش ایرانی گریس۱ پس از گفتوگو با مقامهای ایرانی و ارائه تضمین از سوی آنان مبنیبر اینکه شناور مذکور به مقصد کشورهای مشمول تحریمهای اتحادیه اروپا حرکت نخواهد کرد، آزاد شده است.
کشتی گریس وان پیشتر به علت حمل نفت به سوی سوریه و نقض «تحریمهای اتحادیه اروپا» از سوی نیروی دریایی بریتانیا در تنگه جبل الطارق توقیف شده بود.
عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه، درواکنش به ارائه تضمین از سوی حکومت ایران برای عدم اعزام گریس ۱ به سمت سوریه گفت: این کار «قانونی است و به هیچ کشور ثالثی ربطی ندارد.»
وی افزود: «جمهوری اسلامی به هر مشتری قدیمی و تازهای که بخواهد، نفت خود را میفروشد.»
علی ربیعی، سخنگوی دولت ایران گفت: نفتکش گریس ۱ بهرغم تلاشها، فشارها و کارشکنیهای آمریکا-که همچنان ادامه دارد-از توقیف غیرقانونی خارج و آزاد شد. این پیروزی بدون تعهد بوده است.
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه حکومت ایران، نیز در حساب توئیتری خود نوشت: «آمریکا که در تحقق اهدافش از طریق تروریسم اقتصادی از جمله با محروم کردن بیماران سرطانی از دارو، شکست خورده است، از نظام قضایی سوء استفاده کرده تا به اموال ما در آبهای آزاد دستبرد بزند.»
برایان هوک نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، پیشتر گفته بود ایالات متحده دارو و فناوریهای پزشکی را از فهرست تحریمها بیرون گذاشتهاست: «بنا بر قوانین ما مجوزهای عمومی برای صادرات محصولات پزشکی به ایران همچنان جاری هستند. ایالات متحده احترام فوقالعادهای برای مردم ایران قائل است و جلوی دسترسی آنها به این محصولات را نمیگیرد»
وی افزود: اظهارات مربوط به تحریم دارو از سوی دولت واشنگتن «افسانهسرایی» است و نبود آنها ناشی از ناکارآمدی، احتکار و دیگر دخالتهای نهادهای مختلف داخل جمهوری اسلامیست.
پاسدار علی فدوی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران، در این باره گفت: در دنیا کسی تصور نمیکرد که «ایران بتواند این همه قدرت داشته باشد که پهپاد آمریکایی را بزند و کشتی متخلف بریتانیایی را متوقف کند.»
وی همچنین از وابستگی دولت به فروش نفت انتقاد کرد و با اشاره به اثرگذاری تحریمها گفت: «وقتی یک مشت شیاطین دنیا اقدام به تحریم نفتی ایران میکنند، ما کاسه چه کنم چه کنم دست میگیریم که برای هزینههای کشور چه کنیم.»
یکی باید از پاسداران مزدور و تروریست بپرسد که نفت مفت فرستادن برای سال ها به سوریه چه نفعی برای مردم ایران داشته است. چرا از مال و جان مردم ایران استفاده میکنید که اسراعیل را به دست فلسطینی ها برگردانید. چرا کشور های دیگر کمک مالی نمیکنند اینها همش یک برنامه ضد ایرانی بزرگ است که از مزدورانی مانند شما تروریست ها استفاده کنند تا پشت پرده ایران را به سمت نابودی و تجزیه سوغ بدهند.
چهل سال است که نتوانسته اید هیچ غلطی بر ضد اسراعیل بکنید.
شماها که حکومت ملاها را میچرخانید اگر کارهای تروریستی و دزدی و سرکوب کردن مردم ایران را ازتان بگیرند دیگر عرضه کار دیگری را دارید که انجام بدهید؟ خاعن و دزد و ادمکش، که شما باشید، که شاخ و دم ندارد.
ای وای که چقدر بی عرضه و خاک بر سر شده ایم که گذاشته ایم که خمینی ها. و خامنه ای ها و امثالشان به ما حکومت کنند.
از ماست که بر ماست!