
حکومت خودگردان فلسطینی دعوت ایالات متحده را برای شرکت در یک همایش منطقه ای به هدف گردآوردن ده ها میلیارد دلار سرمایه به منظور دگرگون کردن وضع زندگی فلسطینیان رد کرد. قرار است این همایش حدود چهار هفته دیگر در امیر نشین بحرین برگزار گردد و وزیران دارایی چند کشور عربی و همچنین اسرائیل در آن حضور خواهند یافت. ولی حکومت خودگردان اعلام کرده که به قطع ارتباط با ایالات متحده ادامه می دهد و در چنین همایشی شرکت نخواهد کرد.
سازمان های ترور فلسطینی در غزه، و به ویژه جهاد اسلامی آزادی فلسطین و حماس نیز برگزاری این کنفرانس را محکوم کرده و اعلام داشته اند که به مبارزه مسلحانه با اسرائیل ادامه خواهند داد. جهاد اسلامی که از حکومت ایران دستور می گیرد، هرگونه تماس و یاری گرفتن از ایالات متحده را مردود می داند و ادعا می کند که دولت واشنگتن می خواهد اسرائیل در امنیت باشد و این در حالی که جهاد اسلامی از نابودی اسرائیل سخن می گوید.
ایالات متحده در تلاش برای برطرف ساختن نزاع دیرین فلسطینی ها با اسرائیل، طرح صلحی را به نام “معامله قرن” تهیه کرده که دارای دو بخش جداگانه می باشد که امور اقتصادی و امور سیاسی را در بر می گیرند.
جارِد کوشنر داماد پرزیدنت ترامپ که مسؤول تهیه این طرح صلح بوده، بر این باور است که یکی از علل نگون بختی فلسطینیان و روی آوردن به ترور و شدت بخشیدن به نزاع با اسرائیل، مشکلات اقتصادی و معیشتی آنان است و وقتی فلسطینیان نیز از زندگی مرفهی برخوردار گردند، انگاه از راه ترور دور خواهند شد و صلح با اسرائیل آسان تر خواهد گردید.
به دنبال این شیوه و گمان است که ایالات متحده قصد دارد در اواخر ماه میلادی آینده، همایشی را در بحرین برگزار کند که هدف آن، گردآوردن ده ها میلیارد دلار پول، برای سرمایه گذاری در سرزمین های فلسطینی نشین خواهد بود. انجام چنین برنامه هایی می تواند زندگی آنان را دگرگون کند و به فقر و محنت آنان پایان دهد.
ولی صائب عریقات، مقام ارشد فلسطینی در رام الله که از مشاوران بسیار نزدیک محمود عباس محسوب می شود، و سالیان دراز است که سرپرستی تماس های صلح با اسرائیل را به دست دارد، امروز (پنجشنبه) با رد پیشنهاد ایالات متحده، اعلام داشت که فلسطینیان همایش بحرین را تحریم می کنند و حاضر نیستند در آن حضور یابند.
عریقات گفت که فلسطینیان حاضر نیستند آرمان های ملی و خواسته های سیاسی خود را به پول بفروشند. او گفت که در مرحله نخست، باید پیرامون خواسته های فلسطینی توافق بدست آید و تنها پس از آن است که می توان به برنامه های اقتصادی پرداخت.
مقامات آمریکایی می گویند که در همایش بحرین، حضور وزیران دارایی عربستان، سلطان نشین عُمان و امارات متحده عربی حتمی خواهد بود. پیشتر گفته شده بود که اسرائیل به این همایش دعوت نشده است تا همه کشورهای عربی بتوانند در آن حضور یابند. ولی روز گذشته (چهارشنبه) گفته شد که وزیر دارایی آینده اسرائیل نیز به این همایش دعوت شده است.
در گزارش امروز روزنامه عرب زبان الشرق الاوسط آمده است که برخی سران کشورهای عربی و همچنین افراد با نفوذ، رهبران فلسطینی ها را زیر فشار گذاشتند که این دعوت را بپذیرند. ولی آن ها همچنان به مخالفت خود ادامه می دهند.
یک سرمایه دار فلسطینی نیز حضور خود در همایش بحرین را تائید کرده، ولی رسانه ها می گویند که وی در میان فلسطینی ها محبوبیتی ندارد.
حکومت خودگردان فلسطینی در حالی از شرکت در همایشی خودداری می ورزد که هدف آن گردآوری ده ها میلیارد دلار سرمایه برای اجرای پروژه های آبادانی برای رفاه فلسطینیان می باشد، و در همین حال بحران مالی و اقتصادی در حکومت خودگردان آنقدر وخیم است که تشکیلات خودگردانی در آستانه ورشکستگی کامل قرار گرفته است.