حکومت فلسطینی: آمریکا می خواهد میانه روها را تضعیف کند. آمریکا: مساله آوارگان فلسطینی را کنار گذارید!

اظهارات شدید اللحن مقامات حکومت خودگردان فلسطینی علیه تصمیم ایالات متحده دایر به کاهش کمک مالی به فلسطینیان همچنان ادامه دارد. صائب عریقات مقام ارشد فلسطینی در رام الله در این رابطه گفت که دولت پرزیدنت ترامپ با این اقدام می خواهد عناصر میانه رو در میان فلسطینی ها را به حاشیه براند و قدرت را به دست عناصر تندرو فلسطینی و طرفداران ترور بدهد

ایالات متحده هفته پیش اعلام کرد که مبلغ ۲۳۰ میلیون دلار از کمک مالی سالیانه خود به فلسطینیان را متوقف می سازد، زیرا بر این باور است که این پول به مصارف واقعی نمی رسد، بلکه هزینه رشد ترور می گردد و یا به جیب افراد می رود.

حکومت خود گردان بخشی از این پول را به نوار غزه منتقل می ساخت تا حقوق کارمندان در آن سرزمین پرداخت شود و برای تامین برق هزینه شود.

ولی مقامات آمریکایی می گویند که این پول از جمله صرف جلوگیری از حل مشکل پناهندگان فلسطینی می شد.

سخن از اعرابی است که هفتاد سال پیش به دنبال حمله نظامی کشورهای عرب به اسرائیل، که هدف آن نابودی این کشور بود، خانه های خود را ترک گفتند تا از حمایت کشورهای عرب برخوردار باشند.

با آن که طی این هفتاد سال، در نتیجه بروز جنگ در نقاط مختلف ده های میلیون نفر آواره شدند و پس از مدت کوتاهی اِسکان یافتند، کشورهای عرب از حل مشکل آوارگان فلسطینی جلوگیری کرده اند و سازمان ملل همچنان به طور ماهیانه مواد خوراکی و از جمله آرد و روغن و چای، در اختیار آنان می گذارد و برخی هزینه های دیگر را نیز تامین می کند.

با آن که این افراد ظاهرا “آواره” نامیده می شوند، ولی در برخی نقاط محل سکونت آن ها که هنوز “اردوگاه” نام دارد، ساختمان های مدرن و چند طبقه نیز دیده می شود. ولی آن ها همچنان از سازمان ملل کمک مالی می گیرند.

مقامات آمریکایی می گویند که فلسطینیان با ادامه این وضع غیر منطقی، دو هدف را دنبال می کنند. یکی آن که کمک های چندصد میلیون دلاری سازمان ملل همچنان ادامه یابد و دوم آن که فلسطینیان همچنان ادعا کنند که باید به آن ها اجازه داده شود به خاک اسرائیل بازگردند.

آگاهان آمریکایی می گویند: شمار فلسطینیان در خارج از سرزمین تاریخی یهود یا فلسطین، بیش از سه میلیون نفر برآورد شده که رهبران فلسطینی انتظار دارند که در چارچوب پیمان صلح، همه آن ها در خاک اسرائیل مقیم گردند و توازن جمعیتی این کشور را به کلی برهم زنند و بتوانند از طریق دموکراتیک بر این کشور مسلط شوند.

این آگاهان می گویند که اگر فلسطینیان کشور مستقل خود را برپا کنند، چگونه انتظار دارند که بیش از نمی از برادران آن ها، در اسرائیل مقیم شوند. همچنین استدلال می شود که بیش از نیمی از جمعیت اردن را فلسطینی های قدیمی تشکیل می دهند و دولت عَمّان می تواند شمار بیشتری از آنان را بپذیرد.

آگاهان می گویند که در مرحله کنونی، ایالات متحده می کوشد مساله آوارگان فلسطینی را برای همیشه منتفی سازد و از کشورهای عرب خواستار شود که فلسطینیان مقیم سرزمین خود را جذب کنند و به زندگی آنان سروسامان بخشند.

مقامات آمریکایی که نمی خواهند نامشان برده شود، می گویند که با این کار، پس از آن که مساله اورشلیم برای همیشه منتفی شد، موضوع “حق بازگشت” فلسطینیان به خاک اسرائیل نیز برای همیشه منتفی شود.

به گفته آمریکائیان، هنگامی که این دو مانع اصلی برطرف گردد، آنگاه مشکلات بسیار کمتری در نزاع فلسطینی – اسرائیلی باقی خواهد ماند که آسان تر می توان به حل و فصل آن ها پرداخت.

در همان حال که نزاع بین دو جناح فلسطنیی ادامه دارد و حکومت خودگردان هنوز نتوانسته است با گروه تروریستی حماس به آشتی برسد و یک حکومت واحد به وجود آورند، محمود عباس رئیس حکومت خودگردان، دوباره به یک اقدام بین المللی علیه اسرائیل دست زد که گروه سیزده نفره اعراب ِ عضو پارلمان اسرائیل نیز به آن پیوستند و موجب خشم سیاستمداران اسرائیلی قرار گرفتند.

حکومت خود گردان فلسطینی در شکایت خود به سازمان ملل، ادعا کرده است که تصویب قانون ملیت در اسرائیل، جنبه آپارتهاید دارد و باید جامعه جهانی آن را محکوم کند. فراکسیون نمایندگان عرب در پارلمان اسرائیل نیز که تعداد آن ها سیزده نفر است، به این اقدام حکومت خودگردان پیوسته و شکایت نامه را امضا کرده اند.

اشاره این افراد به موادی است که در قانون ملیت گنجانیده شده و در آن آمده است که اسرائیل کشور یهود است و زبان رسمی آن عبری می باشد و پرچم ملی آن به رنگ سفید و آبی با نقش ستاره شش پر داود است.

در این قانون تاکید گردیده که دولت برای تقویت جنبه های یهودی اسرائیل، بودجه های بیشتری اختصاص خواهد داد.

اعراب دروزی و مسلمان اسرائیل اعتراض کرده و گفته است که این قانون، با ترجیح دادن شهروندان یهودی، به حقوق آن ها لطمه می زند. ولی طرفداران قانون می گویند که گرچه در آن به صراحت تاکید نشده که همه شهروندان دارای حقوق یکسان می باشند، ولی هیچ تبعیضی علیه غیریهودیان اِعمال نخواهد شد.

حکومت خودگردان در حالی به سازمان ملل شکایت برده که این قانون به مردم اسرائیل مربوط می شود و با فلسطینیان که تابع حکومت خودگردان هستند، ارتباطی ندارد. ولی مقامات فلسطینی، دست کم در دو مورد خشمناک هستند. مورد اول آن است که در این قانون، تقویت آبادی های اسرائیلی نشین مورد تاکید قرار گرفته و دوم آن که اگر اسرائیل “کشور یهود” اعلام شده، در واقع حق بازگشت فلسطینی ها به این سرزمین منتفی می شود.

پیوستن سیزده تن نمایندگان عرب پارلمان اسرائیل به این اقدام تبلیغاتی و خصمانه حکومت خودگردان علیه اسرائیل، موجب خشم مقامات دولت اورشلیم شده است. آن ها می گویند چگونه ممکن است نمایندگانی که از پارلمان اسرائیل حقوق می گیرند، علیه این حکومت به فلسطینیان دست همکاری می دهند و مشترکا به سازمان ملل شکایت می برند.