اختلالات درارتباط اینترنتی در ایران هنوز در سطح گسترده ای ادامه دارد و تنها برخی از افراد موفق می شوند که علیرغم مشکلات موجود دقایق یا ساعتی به اینترنت وصل شوند ولی در اکثر شهرهای ایران و از جمله کلان شهر تهران این اختلالات هم چنان ادامه دارد و آشنایان امور می گویند که تاکنون صدها میلیون دلار به صاحبان مشاغلی که از اینترنت استفاده می کنند زیان مالی وارد شده است .
امیر رشیدی، فعال آزادی اینترنت و از کارشناسان کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران میگوید که دولت تصمیم عجیبی برای وصل کردن اینترنت دارد ، وطی یک برنامه چند مرحلهای، اینترنت را دوباره وصل کند.
رشیدی گفت: اطلاعاتی به دست او رسیده که پرده از این برنامه “عجیب و دقیق” بر میدارد.
رشیدی افزود : “در فاز نخست قرار است شرکتها، پلس، دفاتر خدمات عمومی، مراکز مذهبی و صرافیها به اینترنت متصل بشوند. شهرهای شیراز و استان خوزستان و شهرهای غربی همچنان باید قطع بمانند.”
رشیدی گفت : “بر اساس اخباری که من به دست آوردم مقامات ایرانی برنامهای با جزییات کامل و خیلی عجیب برای وصل کردن اینترنت در دست دارند. جزییاتی که حتی به عنوان یک فرد فنی که مدتها است روی پروژه اینترنت ملی تحقیق میکنم بسیار عجیب و دقیق است. به طوری که انتظارش رو نداشتم.”
گفته شده است که اینترنت مشترکان حقوقی به صورت محدود بعد از پنج روز اعتراضات در برخی از نقاط ایران اتصال پیدا کرد اما اینترنت خانگی هنوز قطع است. ودولت روحانی که تحت امر رهبری است تاریخ خاصی را برای اتصال اینترنت اعلام نکرده و ۸۰ میلیون ایرانی هنوز اینترنت ندارند.
خبرگزاری آلمان در گزارشی نوشت : اتصال اینترنت در ایران هنوز بسیار ضعیف و محدود است و دسترسی کاربران ایرانی در تهران فقط به سایتهای جستجوگری چون گوگل، خدمات پیام کوتاه (اس ام اس) و ایمیلها امکانپذیر شده است.
و بسیاری از وبسایتها هنوز بلوکه هستند.
به گزارش خبرگزاری آلمان ، اینترنت پرسرعت “ال تی ای” تلفن همراه ۸۰ میلیون ایرانی متصل نشده و هنوز قطع است.
آذری جهرمی، وزیر ارتباطات گفته است که “با صلاحدید مراجع امنیتی” و شورای امنیت کشور ارتباطات مثل قبل برقرار خواهد شد اما او تاریخ خاصی برای اتصال اینترنت اعلام نکرده است.
“نتبلاکس” یکی از سایتهایی ترافیک اینترنت در جهان را رصد میکند در تازهترین توییت خود نوشته است قطعی اینترنت در ایران هزینههای انسانی و اقتصادی برجای گذاشته است.
بعد از اعلام نخستین اتصال اینترنت در ایران تصاویر و ویدیوهایی با وجود تهدیدهای حاکمیت روانه شبکههای اجتماعی شد. در برخی از ویدیوها بانکها و خودروهای سوخته پلیس به نمایش گذاشته شده است. در یکی دیگر از فیلمها معترضان زنی را از دست نیروهای امنیتی نجات میدهند.
نت بلاکس، گفته که ترافیک اینترنت در ایران حدود هشت درصد است. به عبارتی هنوز بیش از ۹۰ درصد اینترنت در کشور قطع است. اتصال اینترنت بیشتر در استانهایی آغاز شده که به زعم حاکمیت ناآرامی کمتر بوده و برخی “اولویتبندیها” انجام گرفته است. سایت “نتبلاکس” برآورد کرده که قطعی اینترنت در ایران ظرف پنج روز گذشته بیش از ۳۰۶ میلیون دلار معادل سه هزار و ۶۷۲ میلیارد تومان به کسبوکار در کشور ضربه زده است.
اینترنت در ایران در دومین روز اعتراضات گسترده در بیش از ۱۰۰ شهر ایران برای جلوگیری از ارسال خبر، تصاویر و ویدیوهای معترضین ایرانی به خارج و همچنین مانع شدن از ارتباط معترضان با یکدیگر به دستور نهادهای امنیتی از طرف شورای امنیت کشور (شاک) قطع شد.
پاسدار فیروزآبادی دبیر شورای عالی مجازی گفته است یکی دو روز آینده درباره زمان دقیق اتصال اینترنت تصمیمگیری خواهد شد
فیروزآبادی افزود: با توجه به اینکه ما تصمیمگیرنده نیستیم و تصمیم در این موضوع مربوط به دستگاههای ذیربط و امنیتی است، نمیتوانم درباره زمان دقیق آن اظهارنظر کنم.