حیدر العبادی، نخست وزیر پیشین عراق، در یک برنامه تلویزیونی فاش ساخت: حمله جنگندههای آمریکایی که وارد خاک عراق شده و قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس، را در نزدیکی فرودگاه بغداد هدف قرار دادند، “با اجازه عراق” صورت گرفت.
قاسم سلیمانی فرمانده نیروی سپاه قدس، شاخه برون مرزی سپاه پاسداران بود که در سیزدهم دی ماه، سال گذشته ، مراه با ابومهدی المهندس، معاون حشد شعبی عراق و ده نفر دیگر در حال خروج از فرودگاه بغداد، از سوی نیروهای ارتش آمریکا هدف قرار گرفته و کشته شدند.
پرزیدنت ترامپ در این باره گفته بود: «این اقدام با هدف ممانعت از برنامههای ایران برای حملات بعدی انجام شد».
حیدر العبادی در ادامه افزوده است:«جنگندههایی که دو فرمانده را در فرودگاه مورد حمله قرار داد، با اجازه عراق وارد خاک کشور شد، میتوانید بررسی کنید و ببینید. قبلا گفتم و الان هم میگویم. من کسی را متهم نمیکنم».
العبادی در پاسخ به گوینده تلویزیون که گفت: «جناب العبادی ، این حرف خطرناکی است»، اما او تاکید کرد که «این واقعیت است و همه آن را میدانند.»
العبادی در ادامه حاضر نشد به این سوال پاسخ گوید که «چه کسی اجازه ورود به این هواپیماها را داد» و به مجری گفت که این را خودتان بروید و بررسی کنید.
پیشتر نیز برخی دیگر از مقامات پر نفوذ در عراق از جمله هادی العامری، رئیس سازمان بدر، از گروههای شبه نظامی مورد حمایت ایران، گفته بودند که از عملیات ارتش آمریکا برای کشتن سلیمانی و المهندس اطلاع داشتند.
العامری گفته بود که یک روز قبل از این عملیات “ابومهدی المهندس به من گفت که فردا سلیمانی به عراق میآید، من به ابومهدی گفتم که به سلیمانی بگوید به عراق نیاید اما ابومهدی گفت که برایم سخت است این مساله را به او بگویم».
کشته شدن سلیمانی و المهندس در پیامد اوجگیری تنش میان ایران و آمریکا و پس از آن رخ داد که ششم دی ماه ۹۸ حمله موشکی شبهنظامیان کتائب حزبالله به یک پایگاه نظامی آمریکا در عراق به کشته شدن یک پیمانکار آمریکایی و زخمی شدن چهار سرباز آمریکا منجر شد.
پس از این حمله بود که ترامپ خطاب به رهبران حکومت ایران هشدار داد که بابت کشته شدن افراد و خسارتهای وارده در هر یک از ساختمانهای آمریکا، «بهای بسیار سنگینی» خواهند پرداخت.
سه روز بعد از این توییت ترامپ بود که قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس در نزدیکی فرودگاه بغداد هدف قرار گرفته و کشته شدند.
برخی مقامها و رسانههای رژیم ایران تا پیش از رسیدن مصطفی الکاظمی به نخست وزیری، اتهاماتی را متوجه او به عنوان به عنوان رییس وقت دستگاه اطلاعاتی عراق کردند. اما پس از رسیدن الکاظمی به نخستوزیری، این اتهامات تکرار نشد.