خانواده نوید افکاری: دادگستری فارس درباره اطلاع او از اجرای حکم اعدام دروغ می گوید

دادگستری استان فارس با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد نوید افکاری پیش از اعدام از اجرای حکم خود خبر داشته است. یک منبع نزدیک به خانواده افکاری در این باره گفته است که این ادعای کذب و «بی‌اساس» است . نوید در آخرین تماس خود اطلاعی از اجرای حکم اعدام نداشته است.

روابط عمومی دادگستری فارس در این اطلاعیه نوشته است:  پیش از اجرای حکم اعدام این موضوع را به نوید افکاری اطلاع داده اند  و از او خواستند  اگر می‌خواهد کسی را ببیند یا با فردی تماس بگیرد اعلام کند.

این اطلاعیه خواسته افکاری را تماس با خانواده‌اش از طریق یک شماره موبایل عنوان کرده است.

این در حالی که نوید افکاری  در آخرین لحظات در تماس با یکی از نزدیکان خود گفته بود که پزشکی قانونی بدن انان را معاینه کرده و تمامی آثار شکنجه آنان را ثبت کرده است .او تا لحظه آخر امید داشت و معتقد بود که نجات می یابند.

در ادامه این اطلاعیه  دادگستری فارس تصویری با عنوان «صورتجلسه» این اتفاق منتشر کرده که در زیر آن امضا و اثر انگشتی به نوید افکاری منتسب شده است.

دادگستری فارس در مورد شرایط اجرای حکم، نوشته است که تاکید می‌شود آیین‌نامه اجرای احکام از جمله حکم قصاص مصوب رییس قوه قضاییه شرایطی را در نظر گرفته که بدون آن شرایط، اجرای حکم قصاص منتفی است و در این مورد خاص نیز شرایط انجام حکم بر اساس فصل دوم (مواد ۳۲ تا ۳۵) آیین‌نامه اجرای احکام عینا رعایت شده است.

دادگستری در ادامه گفته است که در خصوص شبهه مطرح شده در خصوص لزوم عدم اجرای حکم در ماه محرم نیز تصریح می‌شود هیچ قانون، دستورالعمل یا آیین‌نامه‌ای که تکلیف کند در ماه محرم نباید حکم قصاص را اجرا کرد، وجود ندارد.

چهار ماه قمری ذی القعده، ذی‌الحجه، محرم و رجب ماه‌های حرام هستند. در این چهار ماه -به‌جز برای دفاع- جنگ کنار گذاشته می‌شود و دیه افزایش می‌یابد و به صورت سنتی حکم اعدام اجرا نمی‌شود. هدف از این کار ایجاد امنیت برای افرادی است که می‌خواهند به حج بروند یا تجارت کنند و به سلامت به شهر خود برگردند. این سنت، از قبل از اسلام به جا مانده است.

روح‌الله خمینی در این رابطه نوشته‌ است: چهار ماه، حرام است و آن دین قیم است که به مصالح عباد قیام دارد. پس در این چهار ماه بر خود ستم می کنید و با مشرکان، جمیع آنان، قتال کنید، چنان که آنان با شما، جمیع شما، جنگ می کنند.

محمدجواد اکبرین٬ روزنامه نگار و دین پژوه٬ نیز در این باره  می‌گوید: «طبق آیه ۱۹۴ سوره بقره آنچه قطعا در ۴ ماهِ حرام باید از آن پرهیز شود جنگ است؛ که آن هم استثنا دارد، وقتی به شما حمله کنند و مجبور به دفاع باشید جنگ دفاعی جایز است».