خبرگزاری های حکومتی از قول فردی که او را کارشناس حکومتی در امور خاورمیانه معرفی کردند نوشتند که روابط دوستانه ایران با عراق تنها به شرطی خواهد بود که گروه های شیعه تحت تسلط رژیم ایران بتوانند همچنان در آن کشور به فعالیت خود ادامه دهند و به میزان نفوذ حکومت ایران در عراق اسیبی وارد نیاید
امیر موسوی با اشاره به سفر نخست وزیر عراق به ایران و دیدارهای وی در تهران گفت: مصطفی الکاظمی با جلب حمایت حکومت ایران راضی و خشنود به بغداد بازگشت اما باید بداند که حمایت رژیم ایران مشروط به رعایت حرمت مرجعیت و گروههای مقاومت است.
موسوی در گفت و گو با خبرگزاری دولتی ایرنا گفت: سفر مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق به ایران زمینه ساز گسترش روابط دوجانبه بین حکومت ایران و عراق است و پیامهای مهمی برای مردم کل منطقه دارد.
او افزود: مهمترین خواسته حکومت ایران این است که حاکمیت با ثبات در عراق برقرار شود تا وضعیت مردم این کشور بهتر شود و این حاکمیت مانع از حرکتهای موذیانه علیه حکومت ایران از خاک این کشور شود
او تصریح کرد: سخنان علی خامنه ای درباره این موضوع که مرجعیت و حشدالشعبی برای مردم عراق نعمت هستند، خطوط قرمز حکومت ایران ایران در رابطه با عراق را مشخص کرد.
موسوی به فشارهای آمریکا برای محدود کردن حشدالشعبی در عراق اشاره کرد و افزود: آمریکا و برخی کشورهای منطقه به الکاظمی مهلت دادند که حشدالشعبی را محدود کند و تلاش میکنند از کسانی که با داعش با جدیت جنگیدند، انتقام بگیرند.
این کارشناس خاورمیانه گفت: تلاشها برای روی کار آمدن عناصر بعثی و بعضی از وابستگان به داعش را همگی به یاد داریم در چندماه گذشته، عراق شرایط سختی داشت و دیدیم که که به پایگاه کتائب حزب الله در جنوب بغداد حمله شد که حرکت بسیار خطرناکی بود.
او افزود: الکاظمی به مقام مرجعیت و جایگاه حشدالشعبی و عناصر مقاومت در عراق به عنوان عناصری که ضامن امنیت و ثبات این کشور هستند احترام بگذارد، حکومت ایران با تمام قدرت از وی پشتیبانی خواهد کرد.
این کارشناس مسائل منطقه، گفت: رهبر تاکید کردند که نباید به آمریکایی ها اعتماد کرد، ما همه به خوبی می دانیم که منافع مشترکی با عراق داریم . خون عراقیها به خون ایرانیها آمیخته شده و نمیشود از این موضوع چشم پوشی کرد بنابراین اگر الکاظمی بخواهد حمایت حکومت ایران را داشته باشد، نباید اجازه دهد به خطوط قرمزرژیم ایران یعنی حشدالشعبی و مرجعیت دستدرازی شود.
موسوی افزود: خطر تروریسم فقط به عراق محدود نخواهد بود بنابراین حکومت ایران از دولت الکاظمی انتظار دارد که با این پدیده شوم منطقهای مبارزه کند.
او درباره واکنش الکاظمی به خواستههای حکومت ایران گفت: تهران خواهان آزادی عمل و استقلال بغداد است و مثل واشنگتن دنبال غصب حاکمیت این کشور نیست؛ اظهارات الکاظمی هم نشان میدهد که وی نقش مثبت حکومت ایران را درک کرده و به دنبال تعامل با رژیم ایران است و خواستههای حکومت را به نفع عراق و منطقه میداند.
این کارشناس خاورمیانه، درباره تاکید خامنه ای برای انتقامگیری از آمریکا به خاطر کشته شدن سلیمانی و ابومهدی المهندس در عراق نیز گفت: حکومت ایران امیدوار است که دولت الکاظمی بتواند با تلاش دیپلماتیک مثل آنچه در دوره نخستوزیری نوریالمالکی اتفاق افتاد از طریق امضای توافق با آمریکاییها آنها را از عراق اخراج کند.
اگر دولت الکاظمی موفق به اخراج آمریکاییها از عراق با کمک ابزارهای دیپلماتیک نشود، حق حکومت ایران برای مطالبه انتقام این جنایت از آمریکاییها محفوظ است.
او گفت: در واقع حکومت ایران به دولت الکاظمی فرصت داده تا با اخراج آمریکایی ها حسن نیت خود را به رژیم ایران نشان دهد تا مورد حمایت رژیم ایران قرار بگیرد تا از این طریق تمام گروههای علاقهمند به حکومت با دولت وی همکاری کنند.
این کارشناس مسائل خاورمیانه افزود: الکاظمی راضی و خوشحال از ایران رفت، چرا که علی خامنه ای حمایتش را از دولت وی اعلام کرد اما فکر میکنم این حمایت مشروط به این باشد که نیروهای آمریکایی اخراج شوند و به نیروهای مقاومت هم تعرض نشود.
موسوی گفت: الکاظمی باید بداند که در دورههای مختلف چه از نظر سیاسی و امنیتی و چه از نظر اقتصادی، این حکومت ایران بود که به کمک عراق شتافت و آمریکاییها، سعودیها و اتحادیه اروپا و دیگران عراقیها را تنها گذاشتند.
او تصریح کرد: به نظر میرسد الکاظمی بتواند روابط بغداد را با تهران، ریاض و واشنگتن متوازن کند و اظهارات وی در طول سفر به تهران هم این موضوع را نشان میدهد.
موسوی با اشاره به فساد در ساختار سیاسی عراق و نارضایتی مردم از این موضوع گفت: عراق به آرایش جدیدی نیاز دارد و جمهوری اسلامی باید به شکلگیری این آرایش جدید کمک کند.
این کارشناس مسائل منطقه افزود: حکومت ایران دوستان و حامیان اش رها نکرد و با تمام توان از آنها حمایت کرد اما ببینید چطور مخالفان بشار اسد در سوریه و عبد ربه منصور در یمن و سعد حریری در لبنان تنها ماندند و کشورهایی که به آنها قول حمایت داده بودند، به وعدههایشان پشت پا زدند.