تصمیم ناگهانی مایک پمپئو، برای سفر به بروکسل به منظور دیدار با وزیران خارجه کشورهای اروپایی، آن هم به بهای لغو دیدارش از مسکو، نشان آن است که ایالات متحده آسیب رساندن به چهار کشتی باری در نزدیکی بندر فجیره در آب های امارات متحده عربی در حوزه خلیج فارس را یک امر وخیم تلقی می کند و می خواهد کشورهای اروپایی را برای اقدام مشترک علیه رژیم ایران، متقاعد سازد.
با آن که امارات عربی متحده همچنان از دادن جزئیات بیشتر درباره خرابکاری های روز گذشته خودداری می ورزد، عربستان سعودی اعلام داشت که دو فروند از چهار کشتی آسیب دیده، نفتکش های متعلق به آن کشور بوده اند که بدنه آن ها به شدت آسیب دیده است.
این رویداد می تواند یک هشدار جدی از سوی حکومت ایران در مورد توانایی در اجرای تهدیدهای خود باشد که گفته بود “اگر صادرات نفت ایران به صفر برسد، حکومت اسلامی متقابلا خروج نفت کشورهای دیگر از تنگه هرمز را به صفر خواهد رساند.
با آن که وزارت خارجه حکومت ایران، در واکنش رسمی خود، حتی زبان به نکوهش انفجار کشتی ها گشود و آن را به عوامل ماجراجو نسبت داد، و بدین سان کوشید رد گم کرده و سوء ظن را از حکومت ایران دور سازد، ولی آگاهان می گویند که درباره هویت عاملان اجرای خرابکاری در چهار فروند کشتی باری، جای تردیدی وجود ندارد.
امیرنشین های عرب در حوزه خلیج فارس، پر از مزدورانی است که به خدمت رژیم ایران درآمده اند و آماده اجرای عملیات تروریستی می باشند.
رژیم ایران در درجه اول می خواهد به عربستان سعودی و امارات عربی متحده، که هر دو به فروش نفت همانند اکسیژن برای تنفس نیاز دارند، بفهماند که می تواند ادامه صدور نفت آن ها را به طور جدی مختل سازد. بدین سان، رژیم ایران می خواهد این کشورها را از ایالات متحده دور کند و از ایجاد ائتلاف نظامی برای رویارویی آمریکا با ایران جلوگیری نماید.
آگاهان به یکی از اصول استراتژی رژیم ایران در انجام این خرابکاری اشاره می کنند و آن این که حکومت اسلامی، یک بار دیگر از رویارویی جنگی مستقیم با ایالات متحده خودداری می کند و ماموریت را به عهده عوامل نیابتی خود در منطقه محول می کند .
تحلیلگر رادیو پیام اسرائیل می گوید که رژیم قصد دارد به جای درگیری مستقیم جنگی با آمریکا، ارتش و دولت آن کشور را به یک جنگ فرسایشی بکشاند.
ارزیابی می شود که رژیم ایران در راه انجام این هدف، به عوامل خود در منطقه دستور دهد که در هر سرزمین و هر نقطه، به عملیاتی دست بزنند که ردیابی آن دشوار باشد.
چندی پیش به دستور حکومت ایران، حوثی های یمن، موشکی را به سوی امارات عربی متحده شلیک کردند تا به سران آن امیرنشین هشدار دهند که از افزایش تولید نفت بکاهند و کمبود نفت ایران در بازار را جبران نکنند.
رادیو پیام اسرائیل نیز گزارش داده بود که رژیم ایران موشک هایی را به عراق منتقل ساخته و به حشد الشعبی ماموریت داده است که با گرفتن دستور از تهران، موشک ها را به سوی قرارگاه های نظامی ایالات متحده در امیرنشین ها پرتاب کند.
مایک پمپئو گفته است که، ایالات متحده فریب جنگ نیابتی از جانب حکومت ایران را نخواهد خورد و هرگونه خرابکاری را از جانب هر عاملی که باشد، به صاحب اصلی آن، یعنی حکومت اسلامی ایران نسبت خواهد داد.
اکنون، با خرابکاری در چهار کشتی در نزدیکی بندر فجیره، که دو فروند آن نفتکش های عربستان سعودی بوده، هنگام آزمون سیاست آمریکا فرا رسیده است. ولی در حال حاضر، همه جوانب درگیر، راه احتیاط در پیش گرفته اند: امارات عربی متحده از انتشار اطلاعات بیشتر درباره ماهیت این خرابکاری و چگونگی آن خودداری می ورزد.
ایالات متحده نیز، هنوز در این باره سخنی نگفته است و وزارت خارجه حکومت ایران خود را به کوچه علی چپ می زند، ولی حشمت الله فلاحت پیشه یادآوری می کند که “امنیت در حوزه خلیج فارس، شیشه ای است و به آسانی می توان آن را خرد و خاکشیر کرد .