خرابکاری در کشتی‌های تجاری؛ انگشت اتهام به سمت رژیم ایران نشانه رفت

به گزارش خبرگزاری‌ها، مقامات آمریکایی گفته‌اند تیم تحقیقاتی-نظامی ایالات متحده که برای بررسی علت آسیب دیدن کشتی‌های تجاری در روز یکشنبه (۲۱ اردیبهشت) در نزدیکی آبهای بندر فجیره امارات، به منطقه رفته‌اند، در ارزیابی‌های اولیه خود به این نتیجه رسیده‌اند که این خرابکاری کار حکومت ایران یا گروه‌های نیابتی وابسته به آن است.

از میان چهار کشتی تجاری که روز یکشنبه گذشته در آبهای نزدیک بندر فجیره امارات دچار سانحه شدند، یک کشتی با پرچم نروژ، دو کشتی با پرچم عربستان سعودی و یک کشتی با پرچم امارات در تردد بوده‌اند.

یکی از مقامهای آمریکایی بدون افشای نام، به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته است که حفره‌های ایجاد شده در کشتی‌ها، با مواد منفجره شکل گرفته‌اند. این حفره‌ها در نزدیکی یا زیر سطح آب اطراف کشتی به وجود آمده‌اند و طول هریک بین ۵ تا ۱۰ فوت (یک و نیم تا سه متر) می‌باشد.

عربستان سعودی پیش از این، از وارد آمدن آسیب‌های جدی به نفتکش‌هایش در جریان رویدادهای روز یکشنبه خبر داده بود. وزارت امور خارجه عربستان با صدور بیانیه‌ای، ضمن محکومیت شدید این عملیات خرابکارانه، آن را یک عمل جنایی و تهدیدی جدی برای کشتیرانی آزاد، تجارت، صلح و امنیت بین‌المللی دانست.

آگاهان سیاسی و ناظران امور، حادثه آسیب دیدن چهار کشتی تجاری را وخیم ارزیابی کرده و نسبت به بالا گرفتن تنش‌ها و وخیم‌تر شدن اوضاع در منطقه حساس خاورمیانه هشدار داده‌اند.

ایالات متحده گفته است که خواهان جنگ با ایران نیست، اما به هر اقدام تعرضی از سوی حکومت ایران و یا گروه‌های نیابتی تحت حمایتش در منطقه، کوبنده و بی‌رحمانه پاسخ خواهد داد.

مایک پومپئو روز دوشنبه پیش از سفر به مسکو، راهی بروکسل شد و با وزرای خارجه بریتانیا، آلمان و فرانسه و همچنین فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیدار و گفتگو کرد. آقای پمپئو در این سفر با مقامات اروپایی در مورد حادثه روز یکشنبه در دریای عمان و اوضاع منطقه به رایزنی پرداخت.

همچنین آقای پمپئو دیروز دوشنبه (۲۳ اردیبهشت/۱۳ مه)، جزئیات مربوط به آنچه “تهدیدات رژیم ایران” خوانده شده را در اختیار مقام‌های ناتو قرار داد. از این جزئیات، اطلاعی در دسترس رسانه‌ها قرار نگرفته است.

همزمان با این رویدادها، دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده، دیروز دوشنبه در جریان دیدار با ویکتور اوربان، نخست ‌وزیر مجارستان در کاخ سفید، با هشدار شدید به ایران گفت:
«خواهیم دید چه خواهد شد. اگر آنها [رژیم ایران] دست به اقدامی بزنند، می توانم به شما بگویم مشکل خیلی بدی برای ایران به وجود خواهد آمد. آنها رنج زیادی متحمل خواهند شد. آنها خوشحال نخواهند شد. خودتان حدس بزنید. آنها می‌دانند من چه می‌گویم.»

ایالات متحده هفته گذشته ناوهواپیمابر آبراهام لینکلن را برای “مقابله با تهدیدات روز افزون ایران”، زودتر از موعد مقرر به منطقه اعزام کرد و چندین فروند هواپیمای بمب افکن بی-۵۲اچ را نیز در پایگاه‌ هوایی آمریکا در قطر بر زمین نشاند.

تحریمهای سنگین آمریکا و فشارهای اقتصادی بی سابقه به ایران، رژیم آن کشور را که دچار مشکلات شدید مالی و فروپاشی اقتصادی گردیده، بر سر دوراهی مذاکره با آمریکا و یا رویارویی نظامی قرار داده است و بین مقامات آن کشور، باعث شکاف و بروز اختلاف شده است.

 

2 دیدگاه‌

  1. سایرکشورها هم پهباد دارند تلافی کنند. مگر نیروهای نیابتی جنگی در منطقه ندارند؟ جواب های – حتما هوی است . اینرا جمهوری اسلامی مگر نمیداند؟

  2. خامنه ای تا مطمئن نشود که امریکا حمله میکند ان هم حمله برای سرنگونی تسلیم نمی شود او حتی یک جنگ محدود را هم تحمل می کند

Comments are closed.