خطیب‌زاده: ظریف به چین رفت تا موانع پیش رو در مذاکرات احتمالی  را بردارد 

سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت خارجه حکومت ایران، در ارتباط با  سفر اخیر محمدجواد ظریف به چین گفت: سفر او  برای برطرف کردن برخی موانع پیش‌آمده در مراودات پیش رو صورت گرفت.

سفر ظریف به چین یک روز پس از آن صورت گرفت که آمریکا ۱۸ بانک ایرانی را مشمول تحریم‌های خود قرار داد.

خطیب‌زاده در ادامه افزود:  «موانع مشخصی در برخی مراودات عادی پیش آمده بود که سفر ظریف به صورت مشخص برای برطرف کردن این موانع بود».

سخنگوی وزارت خارجه حکومت ایران به جزئیات این موانع اشاره‌ای نکرد و همچنین درباره نتیجه مذاکرات نیز توضیحی نداد.

خطیب‌زاده در ادامه با اشاره به ملغی شدن تحریم تسلیحاتی علیه ایران تاکید کرد که از ساعت ۳:۳۰ صبح ۲۷ مهر این تحریم برداشته می شود.

مطابق برجام، تحریم تسلیحاتی علیه جمهوری اسلامی در ۲۷ مهر منقضی می‌شود اما آمریکا با فعال کردن مکانیسم ماشه، از جامعه جهانی خواسته است این تحریم ادامه یابد. کشورهای اروپایی نیز با وجود مخالفت‌شان با اقدام آمریکا در زمینه مکانیسم ماشه، گفته‌اند تحریم‌هایشان علیه داد و ستد تسلیحاتی ایران همچنان برقرار می‌ماند.

خطیب زاده  مدعی شد:    سیاست ایران در برابر آمریکا حساب شده است و بر اساس این سیاست حساب شده بود که ایران پایگاه نظامی آمریکا در عین الاسد عراق را زد و یا آمریکایی ها جرات نمی کنند که به تانکرهای نفتی ایران نزدیک شوند.

اودر ادامه تهدید کرد:  زبان ما خطاب به آمریکا زبان اقتدار است و نه زبان ترس کشورهای اروپایی و یا برخی از کشورهای منطقه، آنها اگر در شناخت و عکس العمل ایران در برابر هرگونه اقدامی خطای راهبردی داشته باشند با کابوس روبه‌رو خواهند شد.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در ارتباط با موضوع بدهی انگلیس به ایران و ارتباطی که برخی از رسانه ها بین این پرونده و پرونده نازنین زاغری برقرار می کنند، گفت: بدهی انگلیس به ایران یک بدهی قطعی است و به قول دوستان با توجه به تاخیر انگلیس در بازپرداخت آن بر روی این بدهی کنترات می افتد. انگلیس باید این بدهی را بپردازد و این موضع ربطی به موضوعات دیگر از جمله مسئله زندانی ها ندارد.

خطیب زاده گفت: خانم زاغری حکم دادگاه را دارد. قوه قضائیه در ایران کاملا مستقل است. او بر اساس حکم قضایی دوران محکومیت خود را طی می کند. هر چند اکنون در مرخصی است. این پرونده مسیر قضایی خاص خود را دارد و فقط یک امر سیاسی نیست و باید مراحل قضایی خود را طی کند و پس از طی شدن مراحل قضایی هر چیزی ممکن است. وزارت خارجه در کنار سایر قوا از جمله قوه قضائیه قرار دارد تا امور را تسهیل کند.

حکومت ایران سال هاست که برای آزادی سازی مجرمان خود در آمریکا و کشورهای اروپایی اقدام به گروگان گیری دو تابعیتی ها و توریست ها و محققان و بازرگانان خارجی کرده است .