خلیل‌زاد: حکومت ایران  نمی خواهد که در افغانستان صلح باشد تا  آمریکا همچنان در یک جنگ ناموفق و پرهزینه مشغول بماند

زلمای خلیل‌زاد،   فرستاده ویژه واشنگتن در ارتباط با  صلح افغانستان می‌گوید ایران می‌خواهد آمریکا در افغانستان در یک جنگ غیرقابل پیروزی و پر هزینه مشغول بماند و دوست ندارد روند صلح افغانستان موفق شود.

خلیل‌زاد در ادامه در مورد نقش ایران در روند صلح افغانستان گفت: “دو ایران وجود دارد، یکی وزارت خارجه ایران که اعلامیه‌هایی می‌دهد که می‌شود گفت موضع مثبت در قبال صلح افغانستان دارند و ایران دیگری هم هست که می‌خواهد آمریکا در افغانستان در یک جنگ ناموفق و پر هزینه مشغول بماند و از افغانستان به عنوان ابزار بر ضد آمریکا استفاده می‌کند. ایران دومی دوست ندارد روند صلح افغانستان موفق شود.”

خلیل‌زاد گفت که او دوست دارد ایران در روند صلح افغانستان نقش مثبت داشته باشد.

رحمت‌الله نبیل، رییس پیشین اداره امنیت ملی افغانستان  پیشتر در گفتگو  با یکی از روزنامه‌های بین‌المللی ادعا کرد که جنگ هلمند که اخیرا از سوی گروه‌هایی در میان طالبان راه انداخته شده مورد حمایت ایران و پاکستان است.

اما عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه ایران، چند هفته پیش در مورد رابطه ایران با گروه طالبان گفت که کشورش از دولت افغانستان و قانون اساسی این کشور حمایت می‌کند و باور دارد که گروه طالبان هم باید با به رسمیت شناختن قانون اساسی افغانستان، در ساختار سیاسی این کشور دخیل باشد.

خلیل‌زاد در مورد ابعاد جنگ در افغانستان گفت که جنگ این کشور تنها یک موضوع داخلی نیست و ابعاد منطقه‌ای و بین‌المللی دارد، به همین دلیل او در تلاش است تا گروه حمایت بین‌المللی از صلح افغانستان را ایجاد کند.

زلمی خلیل‌زاد نقش پاکستان را در روند صلح افغانستان مثبت خواند و گفت که تلاش می‌کند موافقتنامه‌ای جداگانه‌ میان افغانستان و پاکستان امضا شود و دو طرف متعهد شوند که اجازه ندهند گروه‌های افراطی از خاک آنها بر ضد کشور دیگر استفاده کنند.

این فرستاده ویژه آمریکا برای صلح افغانستان تاکید کرد که برگشت امارت اسلامی طالبان، برای شورای امنیت سازمان ملل، همسایه‌های افغانستان و بخش بزرگی از هم‌پیمان‌های بین‌المللی این کشور قابل قبول نیست.

خلیل‌زاد افزود که اگر طالبان می‌خواهند به عنوان بازیگر مشروعی پذیرفته شوند باید خشونت‌ها را کاهش دهند و حقوق بشر را رعایت کنند.

خلیل‌زاد در مورد تعهد گروه طالبان گفت که این گروه در مورد روند صلح جدی است و به همین دلیل هیات با صلاحیتی که شامل شماری از اعضای رهبری این گروه می‌شود، را به مذاکرات فرستاده است.