خودرو سازی در ایران، یک صنعت عقب مانده است که جان رانندگان را نیز به خطر می اندازد

 

صنعت خودروسازی ایران ،موجب کشته شدن ۹ هزارنفر در یکسال شده است. کمیسیون اصل نود مجلس دهم گزارش داد: صنعتی که از آن به عنوان صنعت مادر و استراتژیک نام برده می‌شود تنها در سال ۹۷ جان بیش از ۹هزار ایرانی را با پراید و پژو۴۰۵ گرفته است.
این واقعیت نشان می دهد که حتی در امور مونتاژ صنعتی نیز دست اندرکاران رژیم ایران هنوز به سطح قابل اعتمادی که جان رانندگان را به خطر نیاندازد، دست نیافته اند.
در این گزارش امده است: صنعت خودروسازی در ایران که از آن به عنوان دومین شاخص مهم اقتصاد ملی پس از نفت یاد می‌شود، به گواه کارشناسان و سیاستمداران در این حوزه، در حال حاضر با مشکل جدی روبروست.
سرگذشت پنجاه ساله خودروسازی در ایران دستخوش فراز و فرودهای زیادی بوده است اما با گذشت پنج دهه، هنوز استراتژی مشخصی ندارد و با شدت گرفتن تحریم‌ها، نقاط ضعف این صنعت بیشتر خودنمایی می‌کند. خودروهای تولیدی از جهات مختلفی مانند کیفیت، تنوع، ایمنی و قیمت، وضعیت مطلوبی ندارند.
کمیسیون اصل نود در روزهای پایانی دوره دهم مجلس، درباره وضعیت صنعت خودرو در ایران، اعلام کرد: ‌«طبق گزارش پلیس راهنمایی و رانندگی، ۴۰ درصد تصادفات جاده‌ای در کشور ما از نوع واژگونی است».
سوانح رانندگی با خودرو پراید و پژو ۴۰۵، با استناد به این گزارش، علاوه بر آمار بالای مرگ و میر، سالانه بیش از ۳۰۰ هزار مصدوم به جا می‌گذارد و هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم ناشی از تصادفات رانندگی با خودروهای داخلی، سالانه حدود ۷ درصد از تولید ناخالص ملی کشور را تشکیل می‌دهد.
در این گزارش علاوه بر صدمات جانی، به چالش هایی چون پیش فروش و فروش فوری خودرو”، و”سیاست‌گذاری‌های غیراصولی و غیر تخصصی در صنعت خودرو” ، افزایش قیمت‌ خودروهای داخلی به دلیل فروش سبدی به نمایندگی‌ها و هم چنین احتکار خودرو توسط  برخی نمایندگی‌ها و “تعلل در فروش خودرو به وسیله خودروسازان با هدف بالابردن قیمت خودرو” اشاره شده است.