دانشمندان اسرائیلی در دانشگاه بن گوریون در شهر بئرشبع در جنوب کشور می گویند که شیوه ای یافته اند که با معاینه تنفس فرد، در ظرف یک دقیقه می توان تشخیص داد که آیا او به ویروس کورونا مبتلا شده است یا خیر. آن ها می گویند که این شیوه تاکنون در مورد بیست نفر آزمایش شده و نتیجه خوبی داده است و این آزمایش ها همچنان در آینده ادامه خواهد یافت.
در این آزمایش، همچنین می توان آب دهان فرد مشکوک به کورونا و یا خلط داخل گلوی او را مورد آزمایش قرار داد.
اگر ادامه آزمایش این شیوه با موفقیت کامل همراه باشد، به بازار آمدن آن می توان عملیات غربالگری افراد را با سرعت انجام دهد و بخش عمده ای از جمعیت کشور مورد معاینه قرار گیرد و شمار بیشتری از افرادی که به این ویروس مبتلا گردیده اند، شناسایی شود.
شناسایی سریع حاملان ویروس کورونا و جدا کردن آن ها از افراد سالم، می تواند یکی از بهترین شیوه های جلوگیری از ادامه پیشرفت کورونا باشد.
اهمیت دیگر این شیوه در آن است که با انجام یک معاینه یک دقیقه ای، می توان به افراد اجازه داد وارد اماکن عمومی شوند و مثلا به فرودگاه بیایند و بتوانند با هواپیما پرواز کنند. همچنین با انجام چنین معاینه کوتاهی، می توان کارگران سالم را تشخیص داد که بتوانند به کار خود در کارخانه ها و یا شرکت ها ادامه دهند و بسیاری از موسسات بسته شده را بازگشایی کنند.
سرپرست اجرای این پروژه علمی، پروفسور گبی ساروسی در دانشگاه بن گوریون، می گوید که آزمایش های انجام شده به روی بیست تن داوطلب ثابت کرده که در بیش از نود درصد از موارد، تشخیص کاملا درست بوده است.
این پروژه پژوهشی همچنان در حال تکمیل است و هنوز مشخص نشده که چه هنگامی به بازار خواهد آمد.
این خبر در حالی انتشار می یابد که مقامات سازمان بهداشت جهانی هشدار می دهند که احتمال ریشه کن ساختن کامل ویروس کورونا ضعیف است و ممکن است این دشمن نامریی همچنان در کنار انسان ها بماند و موجب مرگ و یا بستری شدن افراد بسیار گردد.