دانشگاه تربیت مدرس: ویروس کورونا، موجب بروز علائم عصبی در بدن افراد نیز می شود

این مقام دانشگاه تربیت مدرس “بصل‌النخاع” را یکی از مهم‌ترین نواحی مغز دانست که به وسیله این ویروس دچار عفونت می‌شود

پژوهشگران  دانشگاه تربیت مدرس اعلام کردند که  بیش از ۳۰ درصد بیماران کورونا علائم عصبی دارند

سعید سمنانیان،‌ رئیس این مرکز، در این باره گفت: «ساختارهای ویژه‌ای از سیستم اعصاب مرکزی،‌ به ویژه مغز، در مقابل عفونت‌های ویروسی محافظت می‌کنند،‌ با این‌حال ویروس کورونا می‌تواند از راه‌هایی که به درستی شناخته نشده، خود را به سیستم عصبی برساند».

وی افزود: ‌ در بیش از ۳۰ درصد از بیماران علاوه بر سیستم تنفسی،‌ عفونت در سیستم عصبی نیز ایجاد می‌شود.

سمنانیان اشاره کرد که یکی از محتمل‌ترین راه‌ها برای این موضوع بینی و لایه‌های مخاطی آن است که از طریق سلول‌های گیرنده بویایی با سیستم عصبی در ارتباط است.

این مقام دانشگاه تربیت مدرس “بصل‌النخاع” را یکی از مهم‌ترین نواحی مغز دانست که به وسیله این ویروس دچار عفونت می‌شود.

سمنانیان افزود: «ایجاد عفونت و در نتیجه اختلال در عملکرد نورون‌ها می‌تواند مشکلات تنفسی بیمار مبتلا به کورونا را تشدید کند».

به گفته سمنانیان،‌ اختلال در کارکرد سیستم عصبی و مغز ممکن است پس از بهبود نشانه‌های بیماری نیز در فرد دیده شود.

به گزارش مجله علمی “جاما نورولوژی” پژوهش‌های تازه نشان داده که ویروس جدید کورونا می‌تواند به دستگاه عصبی انسان نیز آسیب بزند؛ تا جایی که ممکن است منجر به قطع ناگهانی تنفس شود. قابلیت آسیب رسانی ویروس های سارس و مرس به سیستم عصبی قبلا مشخص شده بود.

دراین مجله امده است که  در بیش از یک‌سوم ۲۱۴ مریضی که بررسی شدند، نشانه لطمه به سیستم عصبی دیده شد. علائم بالینی شایع در این بیماران سرگیجه، سردرد و اختلال در دو حس بویایی و چشایی بود.

برند زالس‌برگر، از کلینیک دانشگاه رگنزبورگ آلمان می‌گوید: «تا کنون بر روی مغز بیماران کورونایی تحقیق بسیار کمی انجام شده و ما در این باره بسیار کم می‌دانیم.»

در ادامه این گزارش نوشته شده که بر اساس تحقیقات یک  تیم پزشکی  به سرپرستی لیگ مائو از دانشگاه هاژونگ، در ۷۸ بیمار (بیش از ۳۶درصد) علائمی عصبی دیده شد که بسته به پیشرفت ویروس کرونا در بدن شان، شدت آن نیز متفاوت بود. سرگیجه در ۳۶، سردرد در ۲۸، اختلال حس چشایی در ۱۲ و اختلال حس بویایی در ۱۱ بیمار دیده شد. شش بیمار نیز دچار سکته مغزی شدند.

در یک پژوهش مستقل در دانشگاه کالیفرنیا نیز  که توسط سه عصب‌شناس به نام‌های ساموئل پلژر، آری گرین و اندرو جوزفسون انجام شده نیز نتایجی مشابه دیده می شود  به گفته نویسندگان نتایج این تحقیق، نشانه های خاص ابتلا به کورونا از دست دادن حس بویایی و چشایی، ضعف عضلات و سکته مغزی و علائم غیر خاص شامل سردرد، اختلال سطح هوشیاری، سرگیجه و تشنج می‌شود.

هنوز روشن نیست که این علائم جانبی مختص بیماری کرونا است یا بخشی از سلسله واکنش‌های التهابی بیمارانی‌‌ به حساب می‌‌آید که به‌شدت درگیری این مرض شده‌اند. برای روشن شدن این موضوع باید در آینده مطالعات بیش‌تری صورت گیرد.