یک مقام حکومتی فاش ساخت که ابعاد بیکاری دانش آموختگان و فارغ التحصیلان دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی ایران به ابعاد رسیده که آن ها ناچار می شوند با گذراندن یک دوره آموزشی جدید، حرفه های دیگری یاد بگیرند که با حقوق پایین تر، در نهادهای تولیدی و خدماتی کشور مورد نیاز می باشد.
رییس سازمان آموزش فنی و حرفهای در این زمینه گفت: ۴۰ درصد متقاضیان کسب مهارت در ایران مدرک دانشگاهی دارند. منظور از اصطلاح “کسب مهارت” آموزش رشته تازه ای است که در تخصص پیشین فارغ التحصیلان دانشگاهی نبوده است
علی اوسطهاشمی، گفت: سالانه ۴۰ درصد متقاضیان کسب مهارت از طریق این سازمان را فارغالتحصیلان دانشگاهی تشکیل میدهند. آنها امیدوارند با آموختن حرفه جدید،حتی اگر حقوق و امتیازات کمتری دارد، بتوانند از بیکاری رهایی یابند.
اوسط هاشمی افزود: علت وجود این میزان متقاضی را ناتوانی فارغالتحصیلان در کسب “یک موضع فعال” با مدرک دانشگاهی است.
وی این تعداد متقاضی تحصیلکرده برای مهارتآموزی را “عدد بالایی” دانست و گفت این نشان میدهد نظام آموزشی و مهارتی در ایران “نیازمند یک بازنگری” است.
مطابق آمارها در تابستان ۹۸ سهم جمعیت بیکار فارغ التحصیل آموزش عالی از کل بیکاران ایران۸ /۴۳ درصد بوده است.