اعتراضات سراسری دانشآموزان ایران به برگزاری امتحانات حضوری در شرایط کرونا ادامه دارد. آن ها ابراز نگرانی می کنند که اجرای این تصمیم ممکن است موجب ابتلای صدها و شاید هزاران دانش آموز شود. ولی مقامات حکومت تا کنون به این اعتراضات توجهی نکرده اند.
در پی اعلام خبر برگزاری امتحانات پایه نهم و دوازدهم حضوری دانش آموزان توسط وزارت آموزش و پرورش ، دانش آموزان سراسر ایران با برگزاری تجمعات اعتراض خواهان لغو این دستور غیر کارشناسی دولت در شرایط بحرانی کرونا شدند.
دانش آموزان معترض در این تجمعات شعار سر دادند امتحان حضوری، نمیخوایم و آموزش مجازی، امتحان مجازی .
وزارت آموزش و پرورش حکومت ایران در حالی خواهان برگزاری امتحانات حضوری دانش آموزان شده است که شرایط درمانی و مقابله با کرونا در ایران بسیار بحرانی است و کمتر از یک درصد از مردم واکسینه شده اند. و موج چهارم کرونا و بالا رفتن تعداد مبتلایان و جانباختگان، نگرانیها از ابتلا به این بیماری را در بین شهروندان ایرانی به ویژه دانش آموزان افزایش داده است.
در پی بیم و نگرانی از ابتلا به کرونا و تاکید بر حفظ فاصله اجتماعی، آموزش و تحصیل را در بیشتر کشورهای دنیا به شکل مجازی در آورده است.
خسرو ساکی، رئیس مرکز سنجش و پایش کیفیت آموزشی، با انتشار اعلامیهای از برگزاری حضوری امتحانات پایههای نهم، دوازدهم، داوطلبان آزاد، جهشی، «ایثارگران» و بزرگسالان خبر داده و گفته بود «امتحانات به صورت حضوری خواهد بود.»
شماری از دانشآموزان در اعتراض به برگزاری حضوری امتحانات نهایی مقابل ساختمان اداره آموزش و پرورش استان تهران ، خوزستان ، اصفهان ، قزوین، مشهد ، تبریز ، کرمانشاه، مازندران ، گیلان ، اراک و ….. تجمع کرده و با «آموزش مجازی، امتحان مجازی» خواستار برگزاری امتحانات به صورت مجازی شدند.
در همین راستا دانشآموزان استان خوزستان نیز با ایجاد کمپینی، خواستار لغو امتحانات حضوری پایه نهم و دوازدهم در این استان شدند و از سوی دیگر کاربران شبکههای مجازی نیز با ترند کردن هشتگ «نه به امتحانات حضوری» اعتراض خود را نسبت به این تصمیم ابراز کردند.
دانشآموزان در اعتراضات خود گفته اند : چرا وقتی تدریس و ارائه دروس به صورت غیر حضوری بوده است اکنون باید برگزاری امتحانات به صورت حضوری باشد.
این نخستین بار نیست که دانشآموزان نسبت به برگزاری امتحانات در دوران شیوع کرونا اعتراض میکنند. پیشتر نیز در بهمن ۹۹، دانشآموزان دختر و پسر در شهرستان ایذه به برگزاری امتحانات حضوری اعتراض کرده بودند.
بر اساس آمار «رسمی» وزارت بهداشت در ۲۴ ساعت گذشته مجموعا ۲۹۱ بیمار کرونایی جان خود را از دست دادهاند؛ این رقم در روزهای گذشته و در ششم اردیبهشت به مرز ۵۰۰ نفر رسیده بود.
این در حالی که مقامات جمهوری اسلامی از دادن آمار تفکیکی مبتلایان و جانباختگان خودداری میکنند و بسیاری از نهادهای مستقل رقم واقعی مبتلایان و قربانیان کرونا را چندین برابر رقم اعلام شده عنوان کردهاند.