دبیر انجمن برنج ایران اعلام کرد: در ازای فروش نفت به هند و پاکستان برنج می گیریم 

جمیل علی‌زاده شایق، در این باره گفت که واردات برنج به ایران از هند و پاکستان در حال حاضر به صورت تهاتری و در قبال فروش نفت انجام می‌شود.

شایق افزود:  که در گذشته واردات برنج‌ از کشورهای اروگوئه و ویتنام صورت می‌گرفت ولی در حال حاضر برنج‌های وارداتی به ایران از کشورهای هند و پاکستان وارد می‌‌شوند که به صورت تهاتری است و در قبال فروش نفت به ایران برنج صادر می‌شود.

علی‌زاده شایق گفت که واردات برنج جهت حفظ ذخایر استراتژیک حائز اهمیت است اما واردات بی‌‌رویه این محصول به نفع تولیدات داخل نیست.

او افزود: برنج کاران، مشکلات زیادی دارند که تاکنون نه مورد توجه قرار گرفته و نه قصد دارند که به ان بپردازند.

شایق گفت: در حال حاضر شاهد آن هستیم که زمین‌های تولید برنج و شالیزارها به دلایل مختلف خرد می‌شوند و به فروش می‌‌روند و کشاورزان هم با ماشین‌های فرسوده و مکانیزاسیون ضعیف روبه‌رو هستند و همه این عوامل باعث می‌شود تا تولید برنج محدود باشد.

دبیر انجمن برنج ایران همزمان از افزایش تقلب در فروش برنج ایرانی خبر داد و گفت که مردم انتظار دارند برنجی را که با قیمت بالا می‌خرند حداقل ناخالصی نداشته باشد اما وقتی گونی برنج را که باز می‌کنید هم ناخالصی دارد و هم دارای خرده برنج است و ما شاهد دو بار تقلب در این زمینه هستیم دستکاری در گونی‌های برنج و افزایش قیمت برنج‌های دارای ناخالصی که همه این موارد به عدم نظارت در بخش توزیع و بی‌انصافی برخی کسبه برمی‌‌گردد.

نشریۀ تایمز اقتصادی چاپ دهلی نو نیز پیشتر نوشته بود  که تنگناهای مالی حکومت اسلامی ایران باعث شده که هند صادرات برنج و چای خود را به ایران عملاً متوقف کند.

مدیر سازمان صادرکنندگان برنج باسماتی هند گفته است که به دلیل ناتوانی واردکنندگان ایرانی از پرداخت به موقع بدهی های خود هیچ قرارداد تازه ای برای صدور برنج به ایران امضا نشده است.

مدیرکل سازمان صادرکنندگان برنج در هند افزوده است که بیش از پیش دولت ایران در پرداخت بدهی های خود با مشکل روبرو است و معلوم نیست که دارایی های دولت ایران به روپیه در نزد بانک مرکزی هند از این پس برای صدور برنج به ایران کفایت کنند.

در ادامه این خبر آمده است که در آوریل گذشته هند فقط ۵١ تن برنج به ایران صادر کرد. با این حال، صادرات برنج هند به ایران در دو ماه گذشته شدیداً کاهش یافته است، زیرا، طرف ایرانی قادر به پرداخت بدهی های خود نبوده است.