دبیرکل جهاد اسلامی فاش ساخت : سلیمانی شخصا در تبدیل سودان به انبار و ایستگاه ارسال سلاح نقش داشت

زیاد نخاله، دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین، در یک گفتگوی  تلویزیونی گفت که قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین و کشته شده نیروی قدس شاخه برون مرزی سپاه پاسداران، نقش عمده‌ای در تبدیل سودان به انبار و ایستگاه انتقال سلاح به گروه‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی در منطقه داشت.

سودان در دوره استقرار حکومت عمرالبشیر و تا هنگام سقوط او در فروردین ماه سال۹۸ روابط بسیار نزدیکی با جمهوری اسلامی ایران داشت اما وجود انبارها و تبدیل شدن به ایستگاه ارسال سلاح نیروی قدس سپاه پاسداران را رد می‌کرد.

با این حال نخاله، تاکید کرد که قاسم سلیمانی تمامی امکانات جمهوری اسلامی ایران را برای رساندن سلاح به غزه به کار گرفت، آموزش نیروهای حاضر در  غزه برای استفاده از موشک‌های دوربرد را مطرح کرد و به همین دلیل است که امروز هزاران موشک و کارگاه‌های ساخت خمپاره و آر پی جی در نوار غزه وجود دارد که به شکل شبانه روزی فعالیت می‌کنند.

زیاد نخاله در بخشی  دیگر از این مصاحبه گفت که قاسم سلیمانی برای اجرای یک تفاهم نامه شخصا به سودان رفت و بر پایه همین تفاهمنامه بود که سودان به ایستگاه انتقال سلاح به غزه تبدیل شد.

حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان، نیز چهار روز پیش گفته بود:  همه می‌دانند که سلیمانی  و برادران در حکومت  اسلامی «از روابط دیپلماتیک هم برای کمک به مقاومت استفاده کرده‌اند».

او در ادامه گفته بود:  فرمانده پیشین نیروی قدس در ایجاد «انبارهای تسلیحات در سودان برای ارسال به مناطق مختلف از جمله گروه‌های لبنانی و فلسطینی نقش اشت».

نصرالله در همان مصاحبه گفت که «اسرائیلی‌ها انبارهای سلاح و مهمات در سودان را که از آنجا به غزه ارسال می‌شد، بمباران کردند».

دبیرکل حزب‌الله لبنان به هدف قرار گرفتن تعدادی از انبارهای تسلیحات نیروی قدس سپاه پاسداران در سودان اشاره کرد و گفت که خود سودانی‌ها در زمان انفجار این انبارها درباره آن صحبت نکردند اما مقام‌های اسرائیلی درباره این انبارها حرف زدند.

تایید نقش سلیمانی در تبدیل سودان به انبار و ایستگاه ارسال اسلحه درحالی صورت گرفته است که پس انفجار ۳ آبان۹۱ آنچه یک «کارخانه نظامی» در نزدیکی خارطوم معرفی شده بود، وزارت امور خارجه دولت وقت سودان در بیانیه‌ای اعلام کرده بود که ایران هیچ نقشی در کارخانه نظامی که مورد حمله هوایی قرار گرفت ندارد.

دولت وقت سودان تاکید کرده بود که این امر برای همه آشکار است که ایران نیازی به ساخت سلاح در سودان ندارد، چه برای خود وچه برای متحدانش.»

با این حال در همان زمان عاموس گیلعاد، از مقام‌های وقت وزارت دفاع اسرائیل، گفته بود که «سودان به مسیری برای انتقال سلاح‌های ایران به حماس و دیگر تروریست‌های جهادی اسلام‌گرا تبدیل شده است».

میزان و حجم سلاح‌ها و همچنین کمک‌های مالی که سلیمانی در اختیار شبه‌نظامیان مورد حمایت حکومت ایران قرار می‌داد مشخص نیست.

سه روز قبل نیز محمود الزهار، یکی از اعضای ارشد گروه حماس، به شبکه تلویزیونی العالم گفت که فقط در جریان یک سفرش به تهران در سال ۲۰۰۶، کیف‌هایی حاوی ۲۲ میلیون دلار از قاسم سلیمانی، فرمانده وقت نیروی قدس سپاه،‌ دریافت کرد.

حسن نصرالله، نیز پیشتر گفته بود:  «وضع مالی ایران  از الان بهتر بود و بهای نفت بالاتر بود  و سلیمانی و برادران در پشت پرده و دور از انظار علاوه بر تامین موشک و تجهیزات نظامی، کمک‌های مالی بزرگی از درآمد نفتی ایران انجام می‌داد و در یک نمونه بعد از تخریب ۲۰۰ هزار خانه در جنگ ۳۳ روزه تا یک سال هزینه‌ها و اجاره‌ها پرداخت کرد».