آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد، در گزارشی به شورای امنیت ابلاغ کرد که نتایج تحلیلهای انجام شده از سوی یک سازمان بینالمللی درباره عکسهای مربوط به ۴ فروند موشک هدایت شونده ضد تانک در لیبی نشان میدهد که یکی از این موشکها ویژگیهایی دارد که با ویژگیهای موشک دهلوی ساخت ایران مطابقت دارد
به گزارش خبرگزاری رویترز، شورای امنیت گفته است که دبیرخانه کل سازمان ملل « نمیتواند از اینکه انتقال این موشک هدایت شونده ضد تانک به لیبی طی نقض تحریمهای شورای امنیت که به موجب قطعنامه ۲۲۳۱ اعمال شده بر ایران صورت گرفته باشد، اطمینان حاصل کند».
شورای امنیت سازمان ملل که متشکل از ۵ عضو دائم و ۹ عضو غیر دائم است در سال ۲۰۰۷ صادرات اسلحه را از و به ایران ممنوع کرد. اما به موجب توافق هستهای که در سال ۲۰۱۵ میان ایران و قدرتهای جهانی به امضا رسیده و مفاد آن در یک قطعنامه شورای امنیت آمده این تحریمها در اکتبر سال ۲۰۲۰ برداشته شد.
در همین زمینه ، اسرائیل که ایران را به نقض تحریمهای تسلیحاتی اعمال شده بر آن متهم میکند در ماه مه گذشته عکسهای (گرفته شده در نوامبر ۲۰۱۹) که مربوط به موشکهای هدایت شونده ضد تانک در لیبی است را به دبیرکل سازمان ملل ارائه داد.
اما حکومت ایران چند هفته پس از آن در نامهای خطاب به گوارش اتهامهای مطرح شده از سوی اسرائیل را «قاطعانه تکذیب کرد» و گفت این ادعاها«مطلقا بی اساس است».
در گزارش دبیرکل سازمان ملل به شورای امنیت همچنین آمده است که «با استناد به تحلیل دبیرخانه کل درباره عکسهای فتوگرافیک ارائه شده، دبیرخانه به این نتیجه رسیده که یکی از ۴ موشک ضد تانک هدایت شونده با ویژگیهای موشک دهلوی ساخت ایران مطابقت دارد».
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد همچنین گفته است که بنا به تحلیلهای انجام شده درباره عکسهای تهیه شده به شورای امنیت ، به نظر میرسد ۴۷۶ هزار گلوله کالیبر ۷٫۶۲ میلیمتری که از سوی نیروهای استرالیایی در ماه ژوئن ۲۰۱۹ در آبهای بینالمللی مقابل خلیج عمان کشف و ضبط شده، ساخت ایران نیست.