دبیر کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا ادعا کرد : توان واکسیناسیون  طی هر ماه در ایران چهار میلیون نفر است

مصطفی قانعی، دبیر ستاد توسعه زیست‌ فناوری معاونت علمی روحانی  و دبیر کمیته علمی کرونا در مصاحبه با خبرگزاری برنا، گفت که توان واکسیناسیون  طی هر ماه در ایران چهار میلیون نفر است و به همین دلیل واکسیناسیون ۶۰ درصد جمعیت تا اسفند سال ۱۴۰۰ ادامه خواهد یافت.

وی افزود که ما در هر ماه بیش از ۴ میلیون دُز واکسن نمی‌توانیم تزریق کنیم و در هر هفته توان کشور این است که به یک میلیون نفر واکسن تزریق شود و از این رو طبق اولویت‌ها واکسیناسیون انجام می‌دهیم.

قانعی درباره الویت‌بندی در واکسیناسیون نیز گفت که هدف اول از واردات واکسن کرونا، جمعیت در معرض خطر است تا شاهد کاهش مرگ و میر در کشور باشیم.

همزمان خبرگزاری مهر وابسته به سپاه  با اشاره به اینکه تاکنون سه نهاد نظارتی شامل ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، کمیسیون اصل نود و سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت نسبت به توزیع واکسن کرونا در خارج از سامانه تیتک هشدار داده‌اند.

سامانه تیتک از جمله سامانه‌های پیش بینی شده در قانون جامع مبارزه با قاچاق کالا و ارز است که توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به منظور یکپارچه‌سازی فرآیندهای ثبت سفارش، ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت کالاهای سلامت محور راه‌اندازی شده است.

این خبرگزاری با اشاره به اینکه معاونت بهداشت وزارت بهداشت در مقابل درصدد توزیع واکسن از طریق سامانه مرتبط به معاونت بهداشت به نام سیب است، از قول برخی کارشناسان حوزه مبارزه با قاچاق نوشت که سامانه سیب به تنهایی ظرفیت و زیرساخت لازم را برای توزیع هوشمند و عادلانه واکسن کرونا را در اختیار ندارد.

محمدرضا شانه‌ساز، رییس سازمان غذا و دارو، اما گفت که این سازمان تلاش دارد تا هر کد واکسن کرونا را در سامانه تیتک ثبت کرده و مطابق با کدملی اشخاص، واکسن کرونا تزریق شود تا شاهد خروج واکسن از شبکه زنجیره توزیع و انحراف در آن نباشیم.

پیشتر گزارش‌های متعددی از خروج دارو شبکه رسمی توزیع دارو در ایران منتشر شده است. علاوه بر این، گزارش‌هایی از قاچاق گسترده دارو از ایران به خارج از جمله کشورهای همسایه نیز منتشر شده است که یکی از مشهورترین موارد آن توقیف توقیف محموله ۱۹ کامیون دارو در استان دیاله عراق است که سازمان اطلاعات ارتش عراق خبر آن را در مهر ماه گذشته اعلام کرد.

مقام‌های وزارت بهداشت ایران در همان زمان از سیستم‌های نظامی و امنیتی خواستند تا پرونده کشف این محموله قاچاق را بررسی کند اما پس از آن گزارشی درباره چگونگی قاچاق دارو با چنین حجمی از ایران به عراق اعلام نشد.