در آخرین روز نام نویسی ، رئیسی  عضو “کمیته مرگ” ، علی لاریجانی، و پسر رفسنجانی نامزد انتخابات شدند.

ابراهیم رئیسی که به عنوان یکی از اعضای «کمیته مرگ» مسئول اعدام‌های دسته‌جمعی زندانیان سیاسی سال ۱۳۶۷ بود، از اوایل سال‌های پس از انقلاب پست‌های قضایی متعددی را تصدی کرد.

ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی، در بیانیه ای  که در آخرین روز ثبت نام برای نامزدی منتشر شد گفته است  که «با احترام به همه نامزدها و گروه‌های سیاسی، به صورت مستقل به صحنه آمده‌ام».

وی تاکید کرد  که با هدف «ایجاد تحول در مدیریت اجرایی کشور، و مبارزه بی‌امان با فقر و فساد، تحقیر و تبعیض» به عنوان نامزد در انتخابات شرکت می‌کند.

پیشتر در هفته گذشته سخنگوی شورای وحدت اصولگرایان از قطعی شدن نامزدی ابراهیم رئیسی، رئیس فعلی قوه قضائیه، در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌ جمهوری ایران خبر داده بود.

علی خامنه‌ای هم پنج روز پیش  در نشستی مجازی با نمایندگان برخی تشکل‌های دانشجویی گفت: «باید با انتخابی خوب و مطلوب کسی را روی کار آورد که مؤمن، انقلابی، با کفایت، مردمی، سرشار از امید، معتقد به جوانان و توانمندی‌های داخلی، و حقیقتاً عدالت‌خواه و ضد فساد باشد.»

در آخرین روز ثبت‌نام، چهره‌های مهم دیگری چون علی لاریجانی، رئیس سابق مجلس و رئیس سابق شورای عالی امنیت ملی و محسن هاشمی، رئیس شورای شهر تهران و فرزند ارشد اکبر هاشمی رفسنجانی داوطلب انتخابات ریاست جمهوری در ایران شدند.

در این گزارش آمده است : اعضای دولت محمود احمدی‌نژاد،ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر کنونی شورای عالی فضای مجازی و معاون سابق فنی وزارت اطلاعات که  از مدافعان سانسور در ایران به شمار می‌رود هم نامزد شدند .

همچنین عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی دولت اول روحانی و از مدافعان پیوستن ایران به FATF و مسعود پزشکیان، وزیر بهداشت دولت خاتمی نیز به جمع نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری پیوستند.

گفته می‌شود که پزشکیان نامزد پوششی “اسحاق جهانگیری” معاون اول حسن روحانی و نامزد اصلی اصلاح‌طلبان است.

عزت الله ضرغامی، رئیس پیشین صدا و سیمای دولتی ایران و مصطفی کواکبیان، نماینده دوره‌های هشتم و دهم مجلس نیز نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ شدند.

کواکبیان پیش از این نیز سه بار در انتخابات ریاست جمهوری ثبت‌نام کرده اما در هر سه مورد از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت شده بود.

ثبت‌نام نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در ایران از روز ۲۱ اردیبهشت آغاز شد و روز ۲۵ اردیبهشت به پایان می‌رسد. شورای نگهبان ‌در فاصله روزهای ۲۶ تا ۳۰ اردیبهشت صلاحیت داوطلبان را بر اساس شرایطی که اخیرا اعلام کرده، رسیدگی می‌کند. سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در روز جمعه ۲۸ خرداد برگزار خواهد شد.

اغلب کارشناسان امور ایران در تحلیل‌های خود با در نظر گرفتن شرایط اجتماعی و سیاسی حاکم بر ایران بویژه تحولات دو سه سال گذشته، اجماع دارند که فضای انتخابات ۱۴۰۰ شاهد کاهش شدید مشارکت مردم خواهد بود.