وزارت دفاع آمریکا روز چهارشنبه از پرواز دوباره بمبافکنهای استراتژیک «بی۵۲» این کشور بر فراز خلیج فارس در میانه تنشها با رژیم ایران خبر داد.
این پروازها برای ششمین بار طی چند ماه گذشته و نخستین بار از زمان آغاز به کار دولت جدید آمریکا به رهبری جو بایدن انجام میشود.
بر اساس گزارش شرکتهای ردیابی پروازها، بمبافکنهای «بی ۵۲» آمریکا صبح چهارشنبه بر فراز خلیج فارس و خاک عربستان به پرواز درآمدهاند. هواپیماهای آمریکا از پایگاه هوایی بارکزدیل در ایالت لوئیزیانا ایالات متحده به پرواز در آمده بودند.
این بمبافکنها قابلیت حمل کلاهکهای هستهای را دارند و طی چند ماه گذشته، پنج بار همراه با جنگندههای «اف ۱۶» آمریکا بر فراز خلیج فارس پرواز کرده بودند.
گزارش شده که جنگندههای «اف ۱۵» عربستان سعودی روز چهارشنبه بمبافکنهای «بی ۵۲» آمریکا را همراهی کردند.
وزارت دفاع آمریکا عکسهایی از پرواز امروز منتشر و اعلام کرده که انجام آن با هدف «ممانعت از تهاجم احتمالی» صورت گرفته است.
اگرچه در بیانیه ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا، سنتکام، به نام ایران نشده اما همواره منشا تنشهای موجود در خلیج فارس رژیم ایران و یا گروه های نیابتی آن در منطقه بوده اند.
وزارت دفاع آمریکا این پروازها را «نشانی از تعهد آمریکا به امنیت منطقه» عنوان کرده است.
این پرواز در حالی انجام گرفته که رهبران نظامی اسراییل از آمادگی این کشور برای هرگونه حمله به تاسیسات اتمی رژیم ایران خبر داده اند.
روز گذشته ژنرال آویو کوخاوی، رئیس ستاد کل ارتش دفاعی اسرائیل در سخنانی هشدار دهنده و بی سابقه، برنامههای اتمی رژیم ایران را یک خطر بزرگ دانست و گفت که اگر لازم باشد، اسرائیل همه آمادگیهای لازم را دارد تا با هرگونه خطری رویارویی کرده و آن را دفع کند. ژنرال آویو کوخاوی که در یک همایش پژوهشی در امور نظامی و امنیتی سخن میگفت، تاکید کرد که اگر ارتش اسرائیل ناچار به حمله شود، شدیدترین ضربات را وارد خواهد ساخت و نه تنها تاسیسات اتمی و موشکی رژیم ایران بر روی زمین را نابود خواهد کرد، بلکه تاسیسات زیرزمینی نیز نابود خواهند شد. او همچنین فاش ساخت که تکاوران ارتش اسرائیل، در سال های اخیر عملیات درخشانی در خاک دشمن، برای تامین امنیت اسرائیل انجام دادهاند. ژنرال آویو کوخاوی درباره این عملیات جزئیات بیشتری فاش نکرد.
آخرین پرواز بمبافکنهای «بی ۵۲» آمریکا بر فراز خلیج فارس اواخر دیماه در دولت دونالد ترامپ انجام شده بود.
ایران و ایالات متحده آمریکا بر سر برنامه هستهای تهران، حمایت از گروههای شبهنظامی شیعه در منطقه و برنامه موشکی جمهوری اسلامی با هم اختلافنظر شدید دارند.
جو بایدن رئیسجمهوری آمریکا میگوید ایالات متحده مایل است به برجام برگردد اما این کار آسان نخواهد بود.
جنگندههای «اف ۱۶» و بمبافکنهای «بی ۵۲» آمریکا در پایان دوران ریاستجمهوری آقای ترامپ پروازها در نزدیکی آبهای ایران را شدت بخشیدند و اخیرا سپاه پاسداران نیز رزمایشهای خود را در منطقه افزایش داده است.
همچنین طی هفتههای گذشته حملات حوثیهای شیعه مورد حمایت ایران علیه اهدافی در عربستان شدت گرفته است.
ارتش آمریکا روز هفتم بهمن اعلام کرد که همزمان با افزایش تنشها با ایران در حال بررسی استقرار نیروهای خود در یکی از بنادر دریای سرخ و دو پایگاه هوایی دیگر در خاک عربستان سعودی است.
مرکز ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا در قطر مستقر است و پایگاههای اصلی ناوگان پنجم نیروی دریایی آن کشور در بحرین و سواحل عربستان سعودی قرار دارند. امارات متحده عربی نیز میزبان واحدهایی از نیروی هوایی و دریایی آمریکاست.