در اثر تحریم های آمریکا و خالی شدن خزانه رژیم، رسما اعلام گردید که بزودی کالاهای اساسی، دوباره کوپنی می شود

در اثر تحریم های آمریکا و خالی شدن خزانه رژیم، رسما اعلام گردید که بزودی کالاهای اساسی، دوباره کوپنی می شود

در نشست امروز مجلس شورای رژیم فاش شد که حکومت قصد دارد به علت افزایش مشکلات اقتصادی و مالی، دوباره تامین کالاهای اساسی مورد نیاز مردم را به صورت کوپنی در آورد.

بدین سان، رژیم ایران به علت سرکشی در مورد ادامه برنامه های موشکی و اتمی، و به خاطر از سرگیری تحریم های اقتصادی ایالات متحده، به دوران تلخ جنگ هشت ساله با عراق باز می گردد.

کمیسیون تلفیق مجلس اعلام کرد که  دولت موظف است با توجه به بودجه سال ۹۸ کالاهای اساسی را کوپنی سازد. در بودجه سال جاری ایران، در بخش درآمدهای دولت، پیش بینی شده بود که ایران روزانه یک میلیون و پانصد هزار بشکه نفت بفروشد. ولی به دنبال تحریم های آمریکایی، احتمال زیاد می رود که به نیم میلیون بشکه در روز، و حتی زیر آن سقوط کند.

حکومت اسلامی در طول سال های پس از جنگ با عراق نیز، همچنان برای تامین نیازمندی‌های اصلی مردم  مانند گوشت، روغن و سوخت، برای مدتی، به شیوه کوپنی ادامه داد .

با افزایش سرسام‌آور قیمت بسیاری از کالاهای اساسی مورد نیاز شهروندان، و پس از ماه‌ها بحث و گمانه‌زنی، سرانجام مجلس شورای اسلامی بازگشت به شیوه توزیع برخی کالاها به قیمت دولتی و از طریق کوپن را تصویب کرد.

مصوبه کمیسیون تلفیق، که اکثریت نمایندگان حاضر در مجلس به آن رای موافق دادند، دولت را موظف می‌کند که در سال جاری، سهم خود را از “مابه‌التفاوت ریالی ۱۴ میلیارد دلار از منابع حاصل از صدور نفت” صرف حمایت از معیشت مردم و تولید کند.هم چنین بر پایه این مصوبه دولت باید از طریق واردات و یا خرید تولید داخلی، کالاهای اساسی مورد نیاز مردم را تامین و با استفاده از “کالابرگ الکترونیکی” میان شهروندان توزیع کند.

محسن جلال‌پور، فعال اقتصادی و رئیس سابق اتاق بازرگانی ایران گفت : نسبت به بازگشت به دهه شصت و “عصر کوپن” و پیامدهای زیان‌بار آن هشدار میدهم ، وضعیت معیشتی مردم نه تنها خوب نمی شود بلکه بحرانی و حادثه خیز است .

او در کانال تلگرامی خود نوشت : «کسری بودجه و فشار بالای نقدینگی باعث افزایش تورم شده است. دولت به جای اینکه فکری به حال کسری بودجه کند و مکانیزمی برای حل مشکل نقدینگی بیابد، سرکوب بازار را در دستور کار داده و سیاست کنترل قیمت‌ها را کلید زده است.»

بحث احیای کوپن، امری نیست که از دیروز مطرح شده باشد، بلکه مقدمات آن از مدتها قبل کلید خورده بود.

اجرای کوپنی شدن کالاها در سال گذشته رقم خورد و علت آن بازگشت تحریم های اقتصادی ایالات متحده، سقوط سریع ارزش پول ملی و گسترش میزان فقر بود.

دولت اسلامی می‌خواهد به گونه‌ای برنامه‌ریزی کند که در تنگنای پیش رو، کشور دچار کمبود ارز و دیگر منابع مورد نیاز نشود. ولی آشنایان به امور اقتصادی بعید می دانند که رژیم به این هدف خود برسد و دیر نخواهد بود روزی که حکومت در ایران، به آستانه اعلام ورشکستگی اقتصادی برسد