رئیس سرویس امنیت خارجی اسرائیل (موساد) در دیداری که شب گذشته با آنتونی بلینکن وزیر خارجه ایالات متحده داشت، دیدگاه های امنیتی اسرائیل در ارتباط با رژیم ایران را برای وی تشریح کرد و او نیز گفت که ایالات متحده نباید به توافق کهنه برجام بازگردد که خطرات آن، امروز برای همگان آشکار است.
یوسی کوهن رئیس موساد، یکی از جند تن مقامات ارشد امنیتی و نظامی اسرائیل است که به واشنگتن فرستاده شده اند تا نگرانی های اسرائیل را از احتمال کوتاه آمدن دولت پرزیدنت بایدن به آگاهی مقامات تصمیم گیرنده آن کشور برسانند.
گفته شده است که فرستادگان اسرائیلی اسناد و مدارک تازه ای را به همتایان آمریکایی خود ارائه می دهند که از وخامت اوضاع در امور اتمی و موشکی رژیم ایران حکایت دارد و ایجاب می کند که دولت آمریکا به تغییر سیاست فتنه گرایانه رژیم در منطقه، زیاد خوش بین نباشد.
اسرائیل از دولت واشنگتن درخواست کرده بود ترتیبی بدهد که رئیس موساد بتواند با پرزیدنت بایدن نیز دیدار کند. ولی احتمال می رود که آمریکایی ها این درخواست را نپذیرفته اند.
پرزیدنت بایدن، خود در سخنرانی روز گذشته به مناسبت صدمین روز به دست گرفتن ریاست جمهوری، رژیم ایران و کره شمالی را از نظر خطرات اتمی و موشکی در یک ردیف قرار داد و از وخامت آن سخن گفت. ولی او در عین حال تاکید کرد که ایالات متحده مایل است به کمک دیپلماسی به مهار کردن این دو حکومت برسد.
یادآوری می شود که تلاش های دیپلماتیک در دوران پرزیدنت ترامپ برای مهار کردن برنامه های اتمی و موشکی کره شمالی، به هیچ نتیجه ای نرسید. در آن هنگام دیکتاتور کره شمالی خواستار بود که آمریکا اول همه تحریم ها را بردارد و تنها پس از آن است که دولت پیونگ یانگ حاضر خواهد بود کوتاه بیاید، ولی از توان اتمی و موشکی خود دست بر نخواهد داشت.
مقامات حکومت ایران نیز هم اکنون اصرار می ورزند که آمریکا همه تحریم ها را به صورت یکجا بردارد و آنگاه، حکومت تهران پس از یک دوره راستی آزمایی حاضر به بازگشت به تعهدات پیشین برجامی خواهد شد.
در دیدار رئیس موساد با وزیر خارجه ایالات متحده، سفیر اسرائیل در واشنگتن نیز حضور داشت.
مقامات اسرائیلی از پیش گفته بودند که بعید می نماید توضیحات این کشور و اسنادی که ارائه می دهد بتواند دولت پرزیدنت بایدن را از راهی که در پیش گرفته باز دارد. ولی در هرحال، اسرائیل با استفاده از شیوه های متنوع دیپلماسی کوشیده است انتظارات و خواسته های خود را برای دولت پرزیدنت بایدن روشن سازد.
انتظار می رود که اسرائیل در برابر این پایبندی ایالات متحده به شیوه دیپلماسی که نسبت به رژیم ایران در پیش گرفته، از ایالات متحده بخواهد بر توان دفاعی این کشور در برابر رژیم ایران بیافزاید.
دولت آمریکا هفته پیش بودجه ای را به مبلغ ۱۸ میلیارد دلار برای طراحی و تولید سامانه های ضد موشکی و ضد پهپادی رژیم ایران تصویب کرد. اسرائیل انتظار دارد که بخشی از این مبلغ در اختیار متخصصین اسرائیل در این رشته ها قرار گیرد.
انتظار می رود که رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل، ژنرال آویو کوخاوی در سفر به واشنگتن، این درخواست را با مقامات آن کشور در میان گذارد.