در ادامه جدل در داخل حکومت: وبسایت “راه دانا” وزیر ارتباطات، و نه خامنه ای، را مسؤول قطع اینترنت معرفی می کند

آذری جهرمی، وزیر ارتباطات هنوز به اتهامات مطرح‌شده علیه خود پاسخی نداده است

در ادامه بحث و جدل بین مقامات حکومت ایران که چه کسی مسؤول قطع اینترنت برای چند روز متوالی و وارد آمدن زیان سنگین مالی به مردم و اقتصاد رژیم شده است، وبسایت امنیتی “راه دانا”، نزدیک به  تندروهای حکومت ایران، در گزارشی نوشت: تقصیر قطع ۱۰ روزه اینترنت در جریان ناآرامی‌های آبان‌ماه، متوجه وزیر ارتباطات، محمدجواد آذری جهرمی است و باید قوه قضائیه علیه آذری جهرمی اعلام جرم کند.

این ادعا در حالی مطرح می شود که فرماندهان سپاه پاسداران، به طور غیرمستقیم گفته بودند که قطع اینترنت به دستور خامنه ای بوده و در سرکوب سریع تر معترضین، نقش مثبت داشته است.

این سایت وابسته به اصولگرایان  درادامه نوشته است: آذری جهرمی از شب (آدینه ) ‌به مدت ۲۴ ساعت از انجام دستور شورای امنیت ملی در قطع موقت و نقطه‌ای اینترنت سرباز زده و این زمانی بوده که به گفته این سایت “تمام کمپین‌های اصلی “مجاهدین خلق” برای دعوت جهت تجمع‌های مختلف در ساعت ۱۰ صبح فردای آن روز یعنی شنبه” در جریان بوده است.

این ادعای سایت امنیتی نزدیک به اصولگرایان و محافل امنیتی در محوری‌بودن نقش مجاهدین در ناآرامی‌های آبان در حالی مطرح می‌شود که اکثر گزارش‌های مستقل و نیز اظهارات شماری از مقام‌های حکومتی ناظر بر خودجوش بودن تظاهرات بوده  و شدت نارضایتی‌های اقتصادی و اجتماعی و بروز گسل‌های گسترده میان مردم و حاکمیت علت آن عنوان شده است.

“راه دانا” مدعی شده است که “وزیر ارتباطات دقیقا از روز( آدینه )  ‌ به مرخصی می‌رود و حدود ۲۴ ساعت از اجرای دستور شورای امنیت کشور سر باز می‌زند و در برهه‌ای حساس دستور مافوق خود را اجرا نمی‌کند.”

راه دانا در ادامه نوشت : در نهایت اینترنت با یک روز تاخیر یعنی شنبه شب (۲۵ آبان) و بعد از سازماندهی کامل آشوب‌ها و وارد شدن کشور در یک بحران امنیتی قطع می‌شود؛ اتفاقی که می‌توانست در صورت ورود به موقع و تنها چند ساعت قطعی اینترنت هرگز تا این وسعت (۱۰ روز) رخ ندهد و کشور را وارد یک بحران امنیتی نکند.«

این سایت نزدیک به اصول‌گرایان و محافل امنیتی سپس “عدم اقدام به هنگام وزارت ارتباطات” را ” یکی از اصلی‌ترین علل ایجاد آشوب‌های اخیر که منجر به هزاران میلیارد خسارت مالی و جانی به کشور شد” می‌داند.

آذری جهرمی پیشتر در جریان قطع اینترنت تمام  مدت کوشیده است بستن اینترنت را متوجه نهادهای دیگر کند و خود را در آن بی‌تقصیر معرفی کند.

آذری در توئیتی در پاسخ به این سوال که “اگر می‌گویی که فیلترینگ و بستن اینترنت و هیچ چیز دیگری دست تو نیست، خب استعفا بده” نوشت: « اگر استعفا می دادم، الان شاید اینجا گفتگو نمی کردیم… قطع ارتباطات در حدود اختیاراتم نیست، اما توسعه ارتباطات چرا، البته این معناش عدم تلاشم برای رفع محدودیت‌ها نیست».

او همچنین در اولین اینستاگرام خود پس از وصل دوباره اینترنت نوشت: «این ده روز اندازه ده سال برایم گذشت. امنیت مهم است ولی اگر در کنار آزادی باشد».

گفته شده است که این تلاش آذری جهرمی برای مبراجلوه‌دادن خود از تصمیم قطع اینترنت و نیز تاکید سایت راه دانا بر این که این گونه تلاش‌ها می‌تواند برای کسب محبوبیت باشد در حقیقت تاکید و تاییدی ناخواسته است بر مخالفت عمومی با قطع اینترنت و بستن مجاری گردش آزاد اطلاعات در ایران.

سایت راه دانا در پایان  پس از برشمردن “خطاهای وزیر ارتباطات” نهایتا قوه قضاییه را فراخوانده است که علیه او و معاونانش وارد اقدام شود: حال این پرسش پیش می آید که  آیا قوه قضاییه برای شفاف‌سازی در اذهان عمومی و رسیدگی به اصل ماجرا و بررسی خسارت‌های چند هزار میلیاردی آشوبگران به جان و مال مردم و کشور… به این موضوع ورود خواهد کرد و آقای جهرمی پاسخ‌گو خواهد بود که به چه علتی ۲۴ ساعت از اجرای دستور شورای امنیت کشور سر باز زده است؟ یا نه ؟

آذری جهرمی، وزیر ارتباطات هنوز به اتهامات مطرح‌شده علیه خود پاسخی نداده است.