تصمیم پرزیدنت ترامپ برای بیرون بردن باقیمانده سربازان آمریکایی از سوریه، به موازت انتقادهای شدیدی که در داخل ایالات متحده به همراه داشت، در بین محافل سیاسی اسرائیل نیز نگرانی های زیادی برانگیخت. رئیس جمهوری ایالات متحده دستور خروج کامل سربازان آمریکایی را صادر کرده که رزمندگان کرد را در برابر تهاجم نظامی ترکیه تنها می گذارد و با سابقه ای که از خشونت ها و جنایات سربازان ترک وجود دارد، بیم آن می رود که کردها مورد یک کشتار بی رحمانه قرار گیرند.
البته پرزیدنت ترامپ تهدید کرده که اگر ارتش ترکیه مرتکب جنایت شود، ایالات متحده اقتصاد آن کشور را ویران خواهد کرد. ولی در اسرائیل این سخنان چندان جدی گرفته نمی شود. در اورشلیم این بخش از سخنان پرزیدنت ترامپ مورد تاکید قرار گرفته که او گفت “دلم نمی خواهد سربازان آمریکایی قربانی جنگ های بیهوده در کشورهای خارجی شوند”.
این سخنان با نقش ابرقدرتی ایالات متحده و این واقعیت که آمریکا باید سرپرست نظم جهانی باشد، مغایرت دارد و در اسرائیل به عنوان یک هشدار تلقی شده است.
سرکوب ترک ها به دست ارتش ترکیه، در اسرائیل با وخامت تلقی می شود. البته در گزارش ها گفته شده که رزمندگان کرد، به ناچار به ارتش سوریه و سربازان روسی خواهند پیوست. ولی این خود نیز، از نظر اسرائیل، راه حل خوبی نیست.
دکترین اسرائیل همیشه آن بوده که در دفاع در برابر دشمن، تنها به نیروهای خود تکیه داشته باشد. این اصل، همیشه در جنگ های دفاعی اسرائیل با همسایگان عرب رعایت شده و اکنون نیز همچنان مطرح است.
با این همه، برخی از سیاستمداران اسرائیلی پیشنهاد کرده بودند که با توجه به سیاست بسیار دوستانه پرزیدنت ترامپ نسبت به اسرائیل، شاید زمان آن است که یک پیمان همکاری های نظامی بین دو کشور امضا شود.
پرزیدنت ترامپ در آخرین پیامی که به اسرائیل فرستاد قول داد که امکان امضای پیمان همکاری را بررسی خواهد کرد. ولی اکنون شماری از کارشناسان امور نظامی و مقامات امنیتی اسرائیل می گویند که وقایع سوریه یک بار دیگر ثابت کرد که اسرائیل باید در دفاع از خویش، تنها به خود متکی باشد.
سیاستمداران اسرائیلی به شیوه ای نسبتا مستقیم، از رفتار پرزیدنت ترامپ درباره وقایع خاورمیانه، ابراز ناخرسندی می کنند.
یک وزیر کابینه که حاضر نشد نامش برده شود، گفت: «ترامپ در برابر منهدم ساختن پهپاد اطلاعاتی آمریکا توسط سپاه پاسداران واکنش تلافی جویانه نشان نداد و حتی حمله نظامی علیه تاسیسات نفتی عربستان را بی جواب گذاشت. چگونه می توان به او اعتماد کرد؟»
رسانه های اسرائیلی نوشتند که رزمندگان کرد در سوریه نیز در گفتگو با خبرنگاران اسرائیلی، سخت ابراز نگرانی کرده اند که پرزیدنت ترامپ آن ها را در برابر ترکیه تنها گذاشته است.
مخالفت های همه جانبه ای به نفع کردها خواهد شد و ایران و هر کشور دیگری اجازه نخواهند داشت بمشابه آمریکا تنها ابر قدرت محسوب بشوند
این رییس جمهور امریکا معلوم نیست عامل کدام کشور است همه جا یی راکه حضور داشت داردکم کم به روسیه وایران تقدیم می کند.
به همین خاطر است که حکومت ایران پرروتر شده است
سلام ؛ نگرانی سیاستمداران و مقامات امنیتی اسرائیل از رفتار غیر حکیمانه پرزیدنت ترامپ در خروج نیروهای امریکائی از سوریه وتنها گذاشتن مردم کرد، بجا است، واعتقاد دارم تمامیت ارضی وحیثیت و حفظ خون قوم یهود بعهد شماست و شما باید مدافع کشور خودتان باشید وتحلیل گران عاقل اسرائیل می دانند که باید خودشان مدافع خودشان باشند. ترامپ رفتارش شبیه رفتار یک نظامی یا آشنا به فنون لشکری وامنیتی نیست ونمی تواند پازل موجود درخاورمیانه را جمع کند. واین امر باعث تقویت ایران درمنطقع و زیادی تهدیدات بر علیه اسرائیل است.