در اسرائیل ۸۳ درصد از پرسش شوندگان، از عملکرد دولت در رابطه با مشکلات اقتصادی کورونا خشنود نیستند

این عکس را جایگزین یکی از سه عکس مربوط به کورونا در اسرائیل سازید

به دنبال ناخرسندی هایی که در اسرائیل نسبت به شیوه کار دولت در رسیدگی به ویروس کورونا ابراز می شود، دولت تصمیم گرفت در ساختار تشکیلاتی که مامور رویارویی با این بیماری است تجدید نظر کند و در جستجوی راه های تازه ای باشد تا از یک سو بتواند از گسترۀ شیوع بیماری بکاهد، و همزمان، به شهروندان امکان نوعی زندگی عادی را بدهد و چرخ اقتصاد همچنان بچرخد.

در دو روز گذشته، دو رشته تظاهرات در اسرائیل برگزار شد و از یک نظر سنجی نیز چنین برآمد که ۸۳ درصد از پرسش شوندگان، از نتایج کار دولت در این زمینه ناخرسند هستند.

از آن جا که بنیامین نتانیاهو، از همان مراحل نخستین شیوع کورونا در اسرائیل ریاست رویارویی با آن را در دست گرفت، اکنون این پرسش مطرح است که این ابراز ناخرسندی، چگونه ممکن است به میزان محبوبیت نتانیاهو در انتخابات احتمالی آینده آسیب برساند.

تظاهراتی که شب گذشته (یکشنبه) در محله مذهبیون ارتدوکس در اورشلیم رخ داد، به با خشونت ویژه ای همراه بود. علت آن، برقراری قرنطینه در چند خیابان محل سکونت آنان بود که هم در اورشلیم و هم در چند شهر دیگر که ارتدوکس ها حضور گسترده دارند، برقرار شده است. این قرنطینه در چند شهر و آبادی عرب نشین نیز برقرار شده است و علت اصلی آن است که هر دو قشر مقررات احتیاطی را جدی نمی گیرند و از آن جا که خانواده ها کودکان نسبتا زیادی دارند، شیوع بیماری سریعتر انجام می گیرد.

در تظاهرات شب گذشته، جوانان اولترا ارتدوکس زباله ها را به آتش کشیدند و به ماموران هجوم بردند. علت درگیری آن بود که مذهبیون حاضر به آویختن ماسکک و اجرای مقررات ایمنی نبودند.

قرار است امروز (دوشنبه) رهبران احزاب مذهبی با نخست وزیر دیدار کنند و این اتهام را مطرح سازند که رفتار پلیس با پیروان مکتب آن ها خشونت بار است.

ولی تظاهراتی که شنبه شود (دو روز پیش) در تل آویو برگزار شد و بیش از دو هزار نفر در آن شرکت کردند، جنبه دیگری داشت: اعتراض آنها به شیوه تقسیم یارانه های نقدی به صاحبان مشاغل و کسب و کار بود که در نتیجه کورونا متحمل زیان مالی شده اند و برخی از آن ها در وضع معیشتی بدی به سر می برند.

تظاهر کنندگان خواستار آن بودند که دولت مبلغ بیشتری را به عنوان کمک معیشتی به این اقشار اعطا کند و در رساندن پول به دست آنان سرعت عمل نشان دهد.

وزیر دارایی موافقت کرده امکانات مالی کشور را بررسی کند و بر حسب آن، بر میزان کمک ها بیافزاید. همچنین، صاحبان کسب و کار فشار می آورند که از محدودیت ها در مورد شمار افرادی که میتوانند همزمان در یک رستوران یا تئاتر و یا هر محل سربسته دیگری می توانند در کنار هم باشند، بیافزایند تا کسب و کار کمی رونق گیرد.

در یک هفته گذشته، هر روز بیش از یک هزار نفر بر شمار مبتلایان افزوده شده است که اگر اقدامات احتیاطی به خوبی به اجرا گذاشته نشود، هر روز بالاتر خواهد رفت.

در شبانه روز گذشته ۱۱۵۱ تن بر شمار مبتلایان افزوده شده و عدد کلی را به بیش از ۳۸ هزار مورد رسانده که از میان آن ها ۱۹ هزار نفر، بیمار محسوب می شوند که وضع ۱۵۱ تن وخیم اعلام شده است. همچنین در شبانه روز گذشته سه تن دیگر فوت کرده اند و شمار قربانیان به ۳۶۲ تن رسیده است.