حسن روحانی که همچنان قاطعانه با برقراری قرنطینه در شهرهای ایران مخالفت می ورزد، امروز (دوشنبه) ادعا کرد که ایران اوج ابتلا به ویروس را پشت سر گذاشته و به زودی مسئله ابتلاء به کورونا حل خواهد شد. این ادعا در حالی مطرح می شود که در روزهای اخیر هزاران نفر دیگر به این ویروس مبتلا شده اند و همچنین صدها نفر بر شمار جان باختگان افزوده گردیده است و کارشناسان امور اپیدمی ارزیابی می کنند که ممکن است میلیون ها نفر به این ویروس مبتلا گردند و هزاران تن جان خود را از دست بدهند.
حسن روحانی در ادامه سخنان امروز خود ادعا کرده گفت: «آمار و ارقام روند مبارزه با بیماری کورونا امیدوار کننده است». او در حالی این سخنان را عنوان می کند که مقامات حکومتی قصد دارند انتشار آمار روزانه درباره شمار قربانیان و مبتلایان را متوقف کنند و تا هنگام تنظیم این خبر، هنوز آمار امروز از طرف وزارت بهداشت اعلام نشده است.
دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز اعلام کرد که از این پس آمار قربانیان و مبتلایان را افشا نخواهد کرد. مقامات دانشگاه در توضیح این تصمیم گفتند که تا کنون مرتبا آمار مختلف و متفاوتی در این باره انتشار یافته است و باید این وضع پایان یابد.
آمار رسمی که دیروز انتشار یافت نشان می داد که بر شمار قربانیان به مقدار زیادی افزوده شده و شمار مبتلایان نیز هزاران نفر بیشتر شده است. ولی مردم همچنان می گویند که شمار واقعی بسیار بالاتر از ارقامی است که حکومت منتشر می سازد.
در هفته های اخیر چندین پزشک و پرستار و افرادی تیم درمانی و پزشکی، به جرم آن که درباره آمار اطلاع رسانی کرده اند بازداشت شده اند. همچنین ده ها نفر افرادی که گزارش هایی در این زمینه در شبکه های اجتماعی قرار داده اند، مورد تعقیب قرار گرفته اند.
به گفته آشنایان امور، یکی از بهترین شیوه های جلوگیری از شیوع سریع کورونا، برقراری قرنطینه کامل است. آن ها می گویند که کشورهایی مانند چین و کره جنوبی با این شیوه قاطعانه، توانستند از شتاب ابتلا در میان مردم بکاهند و آن را به حداقل برسانند. در ایتالیا نیز این شیوه از چند روز پیش به اجرا گذاشته شده و سراسر آن کشور به یک قرنطینه بزرگ مبدل گردیده و موجب کاهش شمار قربانیان و مبتلایان شده است.
در اسرائیل نیز در روزهای اخیر اقداماتی صورت گرفته که هدف آن کاهش تماس مردم با یکدیگر می باشد که به نوعی قرنطینه تعبیر می شود. آخرین امکانی که ممکن است از فردا (دوشنبه) به اجرا گذاشته شود، محدود کردن استفاده از وسائط نقلیه عمومی می باشد.
در ایران نیز یک نظر سنجی نشان می دهد که تقریبا حدود نود درصد از مردم با برقراری قرنطینه موافق هستند، ولی دولت روحانی از اجرای آن خودداری می کند. در این نظرسنجی، که توسط یک نهاد دانشگاهی رسمی و دولتی ایران انجام گرفته، ۸۹ درصد از پرسش شوندگان گفته اند که قرنطینه را بهترین راه کند کردن روند شیوع ویروس می دانند و تنها ۱۱ درصد با آن مخالفت کرده و یا دیدگاهی مطرح نساخته اند.
ولی نزدیکان روحانی با رد طرح قرنطینه می گویند که کشور ممکن است فلج شود و میلیون نفر بیکار گردند و دولت ناچار به پرداخت خسارات مالی سنگینی شود که از قدرت آن کاملا خارج است.
آشنایان امور می افزایند که روحانی بیم دارد تحمیل مقررات قرنطینه از توان نیروهای نظامی و انتظامی رژیم به دور باشد و موجب وقوع درگیری های خونین با مردم گردد و خیزشی را به وجود آورد که ادامه حکومت را به شدت آسیب پذیر سازد.