در ایران، پس از “خیابان خوابی” و “اتومبیل خوابی”، “گور خوابی” و “پشت بام خوابی”، نوبت به “کانتینر خوابی” رسیده است

خبرگزاری دولتی ایرنا گزارش داد که برخی زوج های جوان در تهران، راه تازه ای برای صرفه جویی کرایه مسکن یافته اند و آن تبدیل کانتینرهای حمل و نقل کالا، به خانه های موقت خود می باشد.

ایرانا در گزارشی در این رابطه نوشت: در پی جهش قیمت اجاره مسکن؛ شکل‌گیری سبک زندگی کانتینری بین زوج‌ها فاصله انداخت

در پی جهش قیمت اجاره مسکن در تهران، سبک زندگی کانتینری که در آن زوج‌ها وسایل زندگی خود را در کانتینرهای اجاره‌ای در جنوب پایتخت می‌گذارند و خود راهی منزل پدر و مادر می‌شوند، شکل گرفته است که این امر باعث ایجاد فاصله ‌ بین زوج‌ها شده است.

بر اساس گزارش خبرگزاری ایرنا، یکشنبه ۱۹ ژوئیه ۲۰۲۰، تعدادی از زوج‌ها که با افزایش کرایه خانه دیگر امکان اجاره واحد مسکونی در تهران را ندارند، وسایل خود را در کانتینرهای اجاره‌ای در جنوب پایتخت می‌گذارند و هر یک راهی خانه پدر و مادر خود می‌شوند.

این مستاجران با اجاره یک کانتینر ۲۰ فوتی، وسایل خود که باقی مانده زندگی‌شان است را در این مکان نگهداری می‌کنند.

مدیرعامل یکی از انبارهای کانتینری در این باره به خبرگزاری ایرنا گفت: «۹۰ درصد از ۲۵۰۰ کانتینر ۲۰ و ۴۰ فوتی این شرکت میزبان اسباب و اثاثیه افرادی است که اغلب آنان به ناچار و از سر بی‌پولی مجبور به اجاره کانتینر شده‌اند».

محمدی مدیرعامل یکی از انبارهای کانتینری، نیز به خبرگزاری ایرنا اظهار کرد: «این اجاره‌ها گاهی چندین سال طول می‌کشد و صاحبان اسباب و اثاثیه هم از تحویل گرفتن آنها منصرف می‌شوند تا جایی که قدیمی‌ترین پرونده مربوط به اجاره که همچنان بازمانده مربوط به سال ۱۳۹۲ است».

حسام عقبایی نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران نیز در این باره گفت: «۲۰ درصد مستاجران مشمول جابه‌جایی‌های قهری شده‌اند».

قیمت‌گذاری حبابی برای نرخ اجاره‌بها بیش از یک ماه است که در برخی نواحی بازار اجاره رواج یافته است، طی روزهای اخیر کاهش بهای پیشنهادی رهن و اجاره برخی فایل‌های موجود نزد بنگاه‌های ملکی آغاز شده و برخی موجران رویه متفاوتی را در قیمت‌گذاری تابستانی در پیش گرفته‌اند.

نشریه دنیای اقتصاد با اشاره به قیمت‌گذاری حبابی برای نرخ اجاره‌بها که بیش از یک ماه است که در برخی نواحی بازار اجاره در تهران رواج یافته است، نوشت: برخی موجران با علم به وضعیت معیشت مستاجران در شرایط شیوع کرونا و رکود اقتصادی دامنه‌دار ناشی از آن‌که برای ماه‌های آتی پیش‌بینی می‌شود، قراردادهای خود را با حدود ۱۰ درصد افزایش نرخ با مستاجران قبلی تمدید کردند، اما یک گروه نیز قیمت‌های پیشنهادی اعلامی برای سال بعدی را بسیار بیش از این و بعضا حتی تا ۵۰ درصد افزایش دادند؛ موضوعی که سبب شد مستاجران آنها از تمدید قرارداد با موجر فعلی منصرف شوند».