شیوع گسترده کورونا در ایران؛ موجب به خطر افتادن دو میلیون و ۶۰۰ هزار شغل شده است . معاون اقتصادی و برنامهریزی اتاق اصناف ایران گفت : با شیوع بیشتر کرونا در آستانه ایام نوروز بسیاری از شغلها و صنفها در کشور به مخاطره افتاده و تحت تأثیر منفی کرونا قرار گرفته است.
هوشیار فقیهی، گفت: اصناف بیشترین درآمد را در ایام عید دارند. «سود اصناف در دو برهه از سال کسب میشود؛ یکبار در شرف شروع مدارس در مهرماه و یک بار در شب عید. اصناف در این دو بازه، به دنبال کسب سود و پوشش و جبران هزینههای بالاسری خود هستند. در بسیاری از رستهها مانند پوشاک یا خدماتی مانند قالیشوییها، نیروی انسانی را در شب عید افزایش میدهند تا بتوانند در یک ماه پایانی سال، فروشی متناسب با حجم بازار داشته باشند.»
وی افزود: صنفهایی چون رستورانها، خشکشویی، عکاسی، قنادی، قهوهخانه، کیف و کفش، مبلمان، آرایشگری، آجیل و خشکبار تحت تاثیر منفی ویروس کرونا قرار گرفته است.
همزمان حمید کلانتری، رئیس انجمن بهرهوری ایران نیز گفته : “کرونا پدیدهای است که در چند قرن اخیر مشابه نداشته” و برخی از مشاغل که مربوط به مایحتاج ضروری خانوارها هستند رونق گرفتند و برخی دیگر، مانند گردشگری و رستورانها از رونق افتادهاند.
گفتنی است شیوع گسترده ویروس کرونا پیش از خریدهای نوروزی نگرانی سران حکومت را هم برانگیخته و با تعطیلی بازار و قرنطینه شدن شهرها و استانها مخالفت کردهاند.
حسن روحانی، بارها تاکید کرده که : «باید فعالیت اقتصادی عادی باشد و نگذاریم در زمینه فعالیت اقتصادی مشکلی ایجاد شود.»
هوشیار فقیهی از عدم برنامه ریزی صحیح دولت درباره اصناف انتقاد کرده و گفته است در نظام برنامهریزی و اقتصاد کلان کشور، نگاه درستی نسبت به اصناف وجود ندارد.