در ایران ، هر ۵ دقیقه  یک نفر در اثر کرونا می میرد

در حالی که حسن روحانی، از سختی شرایط دو هفته آینده در کشور خبر می دهد ،  برخی کارشناسان بر این باورند سایه شوم کرونای هندی بر سر کشور جدی است و تهران در لبه پرتگاه کرونایی قرار گرفته است.

در همین راستا، کارشناسان بهداشت و درمان در شرایط فعلی از آن به عنوان یک پرتگاه عمیق یاد کرده و معتقدند در صورتی که پای این ویروس به کشورمان باز شود با درنظر گرفتن میزان بالای خسارتی که ایجاد می‌کند، بدون تردید مشکلات عمده و بی‌سابقه‌ای را در طول این ۱۴ ماه مبارزه با ویروس منحوس تجربه خواهیم کرد.

این گروه تاکید دارند ورود ویروس هندی به ایران در شرایطی که بسیاری از مراکز درمانی کشورمان زیر بار فشار بالایی قرار دارند و به نوعی تخت‌های خالی به ندرت پیدا می‌شود؛ خسارت‌های بیشتر به بدنه جامعه ایران وارد می‌کند و بنابراین بهترین راهکار این است که مسئولان با درنظر گرفتن سناریوهای مختلف برای مقابله احتمالی با چنین شرایطی آمادگی کامل داشته باشند.

از این رو کارشناسان برآورد کرده‌اند شرایط فعلی پیک‌چهارم همه‌گیری کرونا حداقل تا دوماه آینده در ایران وجود داشته و در صورت هرگونه بی‌توجهی و احتمال ورود ویروس هندی به ایران شرایط پیچیده‌ای را تجربه می‌کنیم.

پیام طبرسی عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا،هم  با اشاره به پیامدهای منفی عدم جلوگیری از مسافرت‌های نوروزی و عدم اعمال محدودیت‌ها در شیوع بیماری، گفت: اگر در دو هفته تعطیلات نوروز محدودیت ایجاد می‌شد مطمئناً وضعیت ما بهتر از شرایط کنونی بود.

وی افزود: اگر در حال حاضر نیز محدودیت‌ها را اعمال کنیم اتفاق خاصی در این موج نخواهد افتاد و این موج دو ماه طول خواهد کشید، زیرا تجربه نشان داده است زمانی که یک موج شروع می‌شود دو ماه طول می‌کشد، تنها می‌توان با انجام برخی اقدامات ارتفاع موج را تا حدی کم کرد اما در خود موج نمی‌توان تغییری ایجاد کرد.

طبرسی گفت: حداقل تا دو ماه آینده «آی سی یو» ها و بیمارستان‌ها پر خواهد بود و متأسفانه مرگ و میرها بیشتر خواهد شد، پیش بینی کرد که شاهد افزایش میزان مرگ و میرها خواهیم بود.

در همین حال، علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد کرونا هم  گفت که ۳۰۱ شهر ایران در وضعیت قرمز و ۹۵ شهر در وضعیت نارنجی به سر می‌برند. به گفته وی ۱۸ استان روند «صعودی» و ۷ استان روند «به شدت صعودی» را تجربه می‌کنند.

این در حالی است که به‌رغم صعودی بودن شیوع کرونا در ۲۵ استان ایران، محدودیت آمد و شد در شب‌های قدر لغو و برگزاری نماز عید فطر نیز آزاد اعلام شد.

خبر موافقت ستاد کرونا با برگزاری مراسم‌های ماه رمضان در حالی اعلام می‌شود که پس از پایان تعطیلات نوروز مقامات ایران از خیز جدید کرونا در هفته‌های گذشته خبر دادند و مسئولان وزارت بهداشت، تجمعات و دورهمی‌های شهروندان به مناسبت نوروز را از جمله دلایل بحران فعلی کرونا اعلام کردند.

بنا بر گزارش‌ها همزمان با شیوع گسترده کرونا در هند، طی یک ماه گذشته گونه جهش‌یافته جدیدی در این کشور شناسایی شده است که گفته می‌شود در مقایسه با گونه‌های قبلی، ۵۰ درصد سریع‌تر منتقل می‌شود و ۶۰ درصد کشنده‌تر است.

از همین رو، سازمان هواپیمایی کشور روز شنبه‌ چهارم اردیبهشت از لغو تمامی پروازها به هند و پاکستان و از این کشورها به ایران خبر داد. به گفته این سازمان، لغو پروازهای مزبور از ساعت ۲۴ امروز اجرایی می‌شود.

پیشتر سعید نمکی در نامه‌‌ای به عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور، از او خواسته بود که با توجه به «جهش بسیار خطرناک ویروس کرونا در هند»، «نقل و انتقال مسافر به شکل مستقیم و غیرمستقیم از این کشور متوقف شود».

این اقدام در شرایطی صورت گرفت که در روزهای گذشته بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی و برخی مدیران با انتقاد از عملکرد وزارت بهداشت، خواستار توقف فوری پروازها به هند شدند.