
ابراز مخالفت در میان فلسطینیان و همچنین دولت های اردن و ترکیه نسبت به طرح صلح پیشنهادی پرزیدنت ترامپ، همچنان ادامه دارد و به نظر می رسد که در روزها یا هفته های آینده شدت گیرد.
ملک عبدالله دوم پادشاه اردن در تماس با محمود عباس رئیس حکومت خودگردان فلسطینی، به او گفت: اردن هم چنان در کنار کنار فلسطینیها ایستاده و از حقوق آنها صرف نظر نخواهد کرد.
همچنین رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه، کشورهای عرب را خائن خواند و گفت: آنها از حمایت از حقوق فلسطینیان منصرف گردیده اند و اکنون در فکر نزدیکی با اسرائیل هستند.
واکنش حکومت اسلامی ایران نیز کاملا قابل پیش بینی بوده است: این حکومت همیشه و به طور اصولی با هرگونه صلح و آشتی و سازش و مصالحه بین فلسطینیان و اسرائیل مخالفت ورزیده و نیت های خود را برای تسلط بر کشورهای منطقه نه تنها متوقف نساخته، بلکه قوی تر کرده است.
ملک عبدالله پادشاه اردن روز گذشته با محمود عباس تماس گرفت و و به او گفت که مخالفت با طرح پرزیدنت ترامپ باید همچنان ادامه یابد و دولت اردن فلسطینیان را در این زمینه تنها نخواهد گذاشت.
این واکنش در حالی است که امیرنشین های عرب در حوزه خلیج فارس، از طرح رئیس جمهوری آمریکا جانبداری کردند و حتی نمایندگان ارشد عمان بحرین و امارت عربی، در آیین رونمایی طرح در واشنگتن حضور داشتند.
ملک سلمان پادشاه عربستان سعودی، در تماس تلفنی با محمود عباس به وی گفته است که در کنار او می ایستد. ولی ملک سلمان، با طرح پرزیدنت ترامپ هیچ گونه مخالفتی نکرده است.
همچنین دولت مصر گفته است که مشغول بررسی جدی این طرح می باشد. پرزیدنت عبدالفتاح السیسی حتی گفت که ممکن است این طرح فرصتهای تازهای برای فلسطینیان به وجود آورد.
با این همه انتظار میرود که جامعه عرب در نشست اضطراری که در روزهای آینده برگزار می کند، مخالفت خود را با با این طرح بیان دارد.
یکی از خواسته های عمده فلسطینیان آن است که به ۳ میلیون نفر فلسطینی که در دنیا پراکنده هستند، و یا در کشورهای عرب سکونت دارند، اجازه داده شود وارد خاک اسرائیل گردیده و در این کشور مستقر شوند.
سازمان های تندرو فلسطینی برای به کرسی نشاندن این خواسته تلاش بسیار می کنند، زیرا بر این باورند که از طریق اسکان شمار زیادی از فلسطینیان در خاک اسرائیل، محلی برای خود شهروندان اسرائیل باقی نخواهد ماند و در نتیجه کشور اسرائیل که یگانه سرزمین ملی یهودیان است خود به خود نابود خواهد شد.
معلوم نیست که اگر فلسطینیان برای همزیستی در کنار اسرائیل حسن نیت دارند، چرا فلسطینیانی که در دنیا پراکنده هستند، در اسرائیل اسکان گیرند. پس، چه لزومی به برپایی کشور مستقل فلسطینی وجود دارد؟
رجب طیب اردوغان نسبت به واکنش مسالمت جویانه برخی کشورهای عربی نسبت به طرح صلح پرزیدنت ترامپ واکنش خشمگینانه نشان داد و خطاب به رهبران این کشورها گفت: آقای مسعودی چرا سکوت کرده اید. رهبران سلطان نشین عمان چرا واکنش نشان نمی دهید و چرا سران بحرین و امارات عربی متحده از اسرائیل طرفداری می کنند؟
اردوغان خطاب به رهبران کشورهای مسالمت جوی عرب گفت: «شرم کنید و به طرفداری از فلسطینیان بازگردید».
اردوغان گفت: دولت ترکیه طرح صلح پرزیدنت ترامپ را قاطعانه رد میکند و و هیچ گونه پیشنهادی را که هدفش پایمال کردن حقوق فلسطینیها باشد نخواهد پذیرفت.
حکومت اسلامی ایران نیز تهدید کرده که گروه های تروریستی وابسته به آن رژیم، به یک رشته عملیات خرابکاری به تلاش برای خنثی کردن این طرح ادامه خواهند داد.
در یک گزارش آمده بود اسماعیل هنیه سرکرده گروه تروریستی حماس، در آخرین سفر خود به تهران به هدف تامین هزینه ادامه عملیات تروریستی علیه اسرائیل، ۱۵ میلیون دلار پول نقد دریافت کرد ه است.