در همان حال که اکنون هشت سال است جنگ خانگی در سوریه ادامه دارد و ارزیابی شده است که حدود نیم میلیون نفر از شهروندان قربانی خشونت های ارتش بشار اسد شده اند، و چند میلیون نفر نیز آواره گردیده اند، تظاهرات مردمی در برخی شهرهای سوریه علیه گرانی و فساد مالی و دخالت های خارجی در جنگ آن کشور همچنان ادامه دارد.
با آن که اطلاعات بسیار کمی از جریان این اعتراض ها به خارج از سوریه درز می کند، ولی از اطلاعات جَسته و گریخته ای که انتشار یافته، چنین بر می آید که تظاهرکنندگان در کنار اعتراض هایی که به امور داخلی و عدم مدیریت دولت مربوط می شود، علیه حضور نظامی رژیم ایران در سوریه نیز شعار داده و خواستار خروج آن نیروها هستند.
در هفته های اخیر چند بار تظاهرات مشابه در برخی شهرهای سوریه رخ داده که با شعارهایی علیه حضور نظامی سپاه قدس و نیروهای وابسته به آن همراه بوده است.
شبکه تلویزیونی الجزیره، که معمولا منابع خبری بسیار خوبی در کشورهای عرب در اختیار دارد، در گزارش روز گذشته (یکشنبه) خبر داد که مرکز این تظاهرات مردمی، همچنان در شهر درعا در جنوب سوریه می باشد.
درعا در هشت سال پیش کانون خیزش مردمی در سوریه علیه حکومت سرکوبگر خاندان اسد بود که بیش از چهل سال است بر سوریه حکومت می کنند و آن کشور را به سراشیب فقر و ویرانی و گرسنگی کشانده اند.
همین واقعیت بود که مردم درعا را به خیزش کشاند و به سرعت در سراسر سوریه گسترش یافت و گروه تروریستی داعش نیز با استفاده از این فرصت، در سوریه مستقر گردید.
بسیاری از اهالی سوریه بر این باورند که دخالت نظامی گسترده رژیم ایران در اوضاع کشورشان یکی از علل بدبختی کنونی می باشد.
آن ها می گویند که حمایت های مالی و تسلیحاتی رژیم ایران، همراه با پشتیبانی از جانب ارتش روسیه است که بشار اسد را همچنان در قدرت نگاه می دارد. آن ها خواهان خروج کامل نیروهای بیگانه و همچنین حزب الله لبنان هستند که همگی از رژیم ایران پول و اسلحه دریافت می کنند.
شبکه الجزیره در گزارش خود نوشت: در شهر نصرا در استان درعا، هنگامی که جنازه یک افسر ارتش حکومت به سوی گورستان تشییع می شد، مردم خشمگین گرد آمدند و علیه دولت بشار اسد و دخالت های رژیم ایران و ارتش روسیه به شعار دادن پرداختند.
این فرد مقتول، از جمله افسران و سربازان ارتش سوریه بود که اتوبوس حامل آن ها منفجر شد و تقریبا همه سرنشینان اتوبوس به هلاکت رسیدند.