وزارت دادگستری آمریکا با انتشار بیانیه ای خبرداد : برای مصادره یک محموله نفتی که مبدا آن را ایران دانسته که با پرچم لیبریا به مقصد چین در حرکت بوده است. به دادگاهی در شهر واشنگتن مراجعه کرده است.
خبرگزاری رویترز می گوید : دادستان های آمریکایی سپاه پاسداران را متهم کرده اند که مالک اصلی محموله است و از آن جایی که این نهاد را تروریستی اعلام کرده اند اموال آن بنا بر قوانین آمریکا را قابل مصادره می دانند.
رویترز نوشته است : شرکت یونانی مالک نفت کش “آشیل” با مقامات آمریکایی همکاری کرده است ، نفتکش آشیل آخرین بار در سواحل آفریقای جنوبی رصد شده است و بنا بر اطلاعات موجود قرار است کمتر از دو هفته دیگر در روز ۱۵ فوریه در بندر گلوستون واقع در ایالت تگزاس پهلو بگیرد.
وزارت دادگستری آمریکا حکومت ایران را متهم کرد که تلاش کرده است مبدا محموله یاد شده را با انتقال کشتی به کشتی در دریا، مخفی نگه دارد و در اسناد و مدارک رسمی نیز مبدا را عراق اعلام کرده است.
در این بیانیه آمده است که چند شرکت و نهاد مرتبط با نیروی قدس سپاه پاسداران در صادرات این محموله نقش داشته اند. آمریکا در پی خروج از توافق هسته ای در سال ۲۰۱۸ میلادی، یک بار دیگر صادرات نفت ایران را تحریم کرد.
وزارت دادگستری گفته است: «شرکت کنندگان در این نقشه با استفاده از نقل و انتقالات کشتی به کشتی، اسناد جعلی و سایر تدابیر سعی در پنهان کردن مبدا نفت داشتند و بارنامه ای جعلی را برای فریب مالکان نفتکش آشیل برای بارگیری نفت مورد نظر ارائه دادند.»
در ادامه این بیانیه امده است که پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) و وزارت امنیت داخلی ایالات متحده در تحقیقات این پرونده حضور داشته اند.
مقامات حکومت ایران هنوز در خصوص این نفتکش اظهار نظری نکرده اند.
رویترز نوشته است : این خبر در حالی اعلام می شود که با به قدرت رسیدن جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، تحرکات دیپلماتیک تازه به میانجیگری اتحادیه اروپا برای کاهش اختلافات آمریکا و ایران بر سر توافق هسته ای (برجام) آغاز شده است، هرچند دو طرف می گویند برای مذاکره در مورد بازگشت آمریکا به برجام عجله ای ندارند.
علی خامنهای، پیشتر بازگشت آمریکا به برجام را مشروط به رفع تحریمها دانسته بود. اما مقامات حکومتی ایران به ویژه به از سرگیری آزاد فروش نفت ایران و دریافت وجوه آن تاکید دارند.
در واشنگتن، وزارت امور خارجه و کاخ سفید هنوز در مورد توقیف این محموله نفتی اظهار نظری نکرده اند.
آمریکا تابستان سال گذشته چهار نفتکش که از ایران به ونزوئلا بنزین میبردند را توقیف کرد و پس از تخلیه بار، آنها را آزاد کرد.
پیشتر نیز بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران، در واکنش گفته بود کشتی های توقیف شده “بنزین فروختهشده ایران به ونزوئلا به صورت تحویل کالا در عرشه یا فوب” بوده و ایران پول آنها را از ونزوئلا گرفته و “آمریکا نه اموال ایران بلکه اموال ونزوئلا را توقیف کرده است.”
مقامات آمریکایی پس از این توقیف اعلام کردند که آن محموله های بنزین را حدود ۴۰ میلیون دلار فروخته و بخش اعظم آن پول را به “قربانیان تروریسم دولتی” اختصاص داده اند.