
امارات عربی متحده در گزارش به شورای امنیت در مورد خرابکاری درچهار کشتی بازرگانی در بندر فجیره، به شیوه احتیاط آمیزی نوشت: احتمال می رود “یک عامل دولتی در حملههای فجیره دخالت داشته است “. در گزارش امارات، از حکومت اسلامی ایران و یا عوامل وابسته به آن، به صراحت نام برده نشده و تنها گفته شده است که چنین اقدام ماهرانه خرابکاری، تنها در توانایی یک دولت می باشد و افراد عادی قادر به انجام آن نمی باشند.
کشورهای امارات عربی متحده، عربستان سعودی و نروژ دیروز(پنجشنبه ) نتایج تحقیقات خود را درباره حمله به چهار نفتکش در بندر فجیره به جلسه خصوصی کشورهای عضو شورای امنیت ارائه کردند و اکنون انتظار می رود که به دنبال آن، یک جلسه رسمی شورا برای رسیدگی به این خرابکاری، که رژیم ایران با قاطعیت هرگونه دخالتی در آن را نادرست می خواند، برپا گردد. امریکاییان به صراحت گفته اند اسناد و شواهدی دارند که مستقیما، رژیم ایران را در مظان اتهام قرار می دهد.
به دنبال حمله به این چهار نفتکش در بندر فجیره در امارات متحده عربی، تیم حرفه ای از کشورهای فرانسه، آمریکا، امارات، نروژ و عربستان به طور مشترک تحقیقات خود را در این زمینه انجام دادند و ایالات متحده نیز به تحقیقات مستقلی پرداخت.
رویترز از قول منابع آگاه، نوشت که این عملیات به احتمال زیاد توسط قایقهای تندرو و غواصان کارکشته انجام شده است که به احتمال زیاد “مینهای دریایی صدف چسبنده” را به فاصله کمی زیر سطح آب کار گذاشتهاند، به گونهای که به کشتیها لطمه بزند اما آنها را غرق نکند.
تیم تحقیقاتی کشورهای فرانسه، ایالات متحده ، امارات، و نروژ در پایان تحقیقات خود اعلام کردند که این عملیات خرابکارانه بخشی از یک طرح “ماهرانه و هماهنگ” بوده که به احتمال زیاد توسط یک عامل دولتی انجام شده است. درباره جزئیات گزارش های مستقلی که عربستان و نروژ احتمالا به اعضای شورای امنیت ارائه کرده اند، هنوز خبری در دست نیست
اگر چه در این گزارش اولیه، بطور مستقیم نامی از حکومت ایران برده نشده است اما کشورهای آمریکا، امارات و عربستان انگشت اتهام را به سوی ایران گرفتهاند، و رژیم اسلامی نیز هرگونه دست داشتن در این حمله را رد کرده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، معاون سفیر روسیه در سازمان ملل متحد، در حمایت از حکومت ایران گفت: هیچ سند و شواهدی که دال بر دست داشتن ایران در این حملات باشد، ارائه نشده است، ما نباید زود نتیجه گیری کنیم، این تحقیقات ادامه خواهد داشت.
جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا، پیشتر گفته بود: « به احتمال “قریب به یقین” این حملات کار ایران بوده و به احتمال زیاد از مینهای دریایی استفاده شدهاست.»
در گزارش های پیشین آمده بود که موساد، سازمان اطلاعات و ماموریتهای ویژه کشور اسرائیل، نیز شواهد “دخالت ایران” درعملیات علیه این چهار نفتکش را پیشتر به آمریکا دادهاست.
محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، نیز در واکنش به مستندات اسرائیل گفته بود : «موساد دربارهٔ دخالت ایران در خرابکاری فجیره اطلاعات جعل کرده است» و از قبل پیش بینی میکرد که برای “دامن زدن به تنش”، چنین حوادثی (حمله به کشتیها در آبهای امارات) اتفاق بیفتد.
عملیات خرابکارانه به یک نفتکش امارات متحده عربی، دو نفتکش عربستان سعودی و یک نفتکش نروژی ،۲۲ روز پیش همزمان با تشدید تنش بین آمریکا و ایران در بندر فجیره رخ داد که موجب خسارت های زیادی در منطقه شد .
درود آقای امیر چهل سال است که باآمریکا می خواهند مبارزه کنند بگذارید مبارزه کنند و شهید شوند وبه درک واصل شوند این همه پاسدار و بسیجی و لباس شخصی که در آینده ایران به درد نمی خورند آنها همه جنایت کار و روانی هستند همه چیزشان دروغ است دینشان خودشان حتی به حرف های خودشان هم اعتقاد ندارند بالاخره یک عمر در زبان و فکرشان اسلام و قتل و غارت مردم و تلف کردن جان های مردم بود حالا باید بترسند و از وحشت خوابشان نبرد فقط انگلیس و دموکرات آمریکا با مردم خودشان هم روراست نیستند چه برسد با مردم فلک زده ایران ان ها فقط پول را می شناسند حتی حزب جمهوری خواه فقط آقای ترامپ است که جلوی این آدم کشها و شهادت و جنگ افروزی آن ها ایستاده است البته فقط مزدورها باید جنگ کنند وشهید شوند وآخوندها باید بی نصیب باشند در قرن ۲۱ ایران کجاست و در زمان های باستان ایران کجا بود این اسلام چه بود این انگلیس و نوکر هایش چه بودند اهریمنان تاریخ اهریمن قدیمی و اهریمن جدید اژدهای هفت سر که مغزها و اندیشه را فلج و جان ها را تباه می کنندمردم انگلیس هم تعادل ندارند وگرنه با این آخوند ها چه کار می توانستند داشته باشند