تقریبا همه کارشناسان و مقامات سیاسی اسرائیل که در همایش پژوهشی در اورشلیم گرد آمده بودند، این ارزیابی را مطرح کردند که حکومت اسلامی در ایران به آستانه فروپاشی نزدیک می شود و تنها پرسش آن است که این رویداد چه هنگام رخ خواهد داد.
این همایش از جانب “کانون امور اجتماعی و سیاسی در اورشلیم” برگزار شد و شرکت کنندگان در آن از میان مقامات ارشد سیاسی و کارشناسان امور بودند.
دکتر یووال اشتانیتس وزیر انرژی، که همچنان پرونده امور ایران را در دست دارد و از وزیران ارشد کابینه محدود سیاسی – امنیتی در دولت کنونی محسوب می شود، از سخنرانان اصلی این همایش بود. او در سخنان خود از جمله گفت: «این احتمال وجود دارد که رژیم کنونی در ایران، در ظرف یک سال آینده فروپاشد و علت آن می توان فشارهای اقتصادی بر آن کشور باشد».
ترتیب دهندگان همایش، این عنوان را برای بحث ها پیشنهاد کرده بودند: «آیا رژیم ایران در مسیر فروپاشی اقتصادی قرار گرفته است؟»
هدف از پرسش فوق بررسی این امر بود که آیا بازگرداندن تحریم ها از جانب ایالات متحده، و شدت بخشیدن به آن، می توان سقوط رژیم کنونی را به دنبال آورد؟
دکتر اشتاینیتس در پاسخ به این پرسش، به بررسی مجموع فشارها و تحریم هایی که ایالات متحده از هنگام بیرون آمدن از برجام، علیه رژیم ایران برقرار ساخته پرداخت و گفت: «هنگام آن است که رژیم ایران دریابد که ایالات متحده در تصمیم خود برای جلوگیری از اتمی شدن حکومت ایران بسیار جدی است و آمریکائیان حاضرند حتی فشارهای نظامی بر رژیم ایران وارد کنند و به اقدامات نظامی علیه آنان دست بزنند.»
وزیر انرژی و مسؤول پرونده ایران در کابینه اسرائیل، در ادامه سخنان خود گفت که در نهایت امر، اگر همه شیوه های اقتصادی و سیاسی نتیجه بخش نباشد و رژیم ایران بخواهد به غنی سازی اورانیوم و ساخت بمب هسته ای بازگردد، ارتش آمریکا به آسانی قادر است تاسیسات اتمی رژیم ایران را نابود کند. اشتاینیتس گفت: «مهم نیست که این تاسیسات در چه نقطه ای از ایران باشد و چه نوع سیستم های دفاعی از آن حفاظت کند».
او در ادامه سخنان خود ارزیابی کرد که فشار اقتصادی از جانب ایالات متحده، حتی در ابعاد کنونی، می تواند در ظرف یک سال آینده موجب فروپاشی حکومت گردد. او گفت که: حتی تحریم هایی که در سطح کنونی جریان دارد، موجب ایجاد اختلال گسترده در امور اقتصادی رژیم ایران گردیده است.
دکتر دُوری گُولد، رئیس این کانون پژوهشی نیز در سخنان خود گفت که رژیم ایران به جای آن که به فکر رفاه مردم خود را بجوید، به تولید سلاح های کشتار همگانی روی آورده است. مردم ایران این را می بینند و علیه آن بپا خاسته اند. او گفت: «دولت پرزیدنت اوباما بر این تصور باطل بود که با امضای برجام بتواند موجب میانه روی رژیم ایران گردد. ولی عاقبت امر آن بود که حکومت نه تنها به میانه روی بازنگشت، بلکه با کمک پول هایی که دریافت کرده بود، بر شدت فتنه گری خود افزود و اشتهایش زیاد شد و اکنون نه تنها می خواهد سوریه را ببلعد، بلکه آرزو دارد که بر اردن نیز مسلط شود».
به آیت الله خامنه ایى بگویید : براى جلوگیرى از ویران شدن ایران یک رفراندوم براى تاسیس حکومت غیر اسلامى در ایران برگزار بکن و خودت هم با میلیاردها دلار پول به کشور اسرائیل پناهنده سیاسى بشو .