در واکنش به ادعاهای واهی رژیم ایران، بریتانیا: با سنجیدگی ولی قاطعانه نسبت به ربوده شدن نفتکش عمل می کنیم

 

ربودن یک نفتکش بریتانیایی در آب های خلیج فارس، اوضاع در منطقه را به شدت وخیم کرده و خطر درگیری جنگی را افزایش داده است.

هانت گزینه اقدام نظامی علیه رژیم ایران را رد کرده، ولی ادامه رویدادها ممکن است احتمال این درگیری نظامی را افزایش دهد و وضعی پیش آید که قابل کنترل نباشد.
جرمی هانت گفت که در حال حاضر دولت لندن امکان ج

نگی را بررسی نمی کند، ولی پاسخ آن دولت به ربودن نفتکش، در عین سنجیدگی، با قاطعیت همراه خواهد بود. دولت بریتانیا در هشداری که انتشار داد از جمله گفت: «اگر نفتکش ما هرچه زودتر آزاد نشود، عواقب آن جدی خواهد بود».

پرزیدنت ترامپ نیز در واکنش به خبر مسلط شدن سپاه پاسداران بر نفتکش بریتانیایی گفت که این، یک نمونه دیگر از رشته دردسر زایی های حکومت ایران است و از خوی فتنه گری این رژیم حکایت دارد.

عربستان سعودی نیز از فرستادن نیروهای جدید آمریکایی به آن کشور استقبال کرد و آن را ضروری دانست. دولت واشنگتن اعلام کرده که همراه با پانصد سرباز بیشتری که به عربستان فرستاده می شوند، مقادیر زیادی جنگ افزار ارسال خواهد شد که یکی از آن ها سامانه ضد موشکی پاتریوت است که باید حملات موشکی حکومت ایران را خنثی کند.

در این میان خبر رسید که گزارش توقیف نفتکش دوم صحت ندارد و سپاه پاسداران نیز اعلام کرد که تنها یک نفتکش را در اختیار دارد که Stena Impero نامیده می شود. برخی آگاهان می گویند که به احتمال قوی، به سپاه پاسداران دستور داده شده بود که به نفتکش دوم اجازه دهد به مسیر عادی خود باز گردد. زیرا اجرای هدف های حکومت ایران برای انتقام جویی از بریتانیا و کلاشی از آن کشور، با یک نفتکش نیز امکان پذیر است و نیازی به نفتکش دوم نخواهد بود.

در واشنگتن اعلام شد که ستاد نیروهای مرکزی ایالات متحده موسوم به سِنتکام، اکنون با جدیت بیشتری برای برپایی یک نیروی بین المللی به هدف حفظ امنیت در گذرگاه های بین کشورها و از جمله تنگه هرمز ادامه خواهد داد. ایالات متحده برای این طرح خود نام “عملیات گذربان” را برگزیده و هدف اصلی از برپایی آن، حفظ امنیت آمد و شد ، کشتی ها از تنگه هرمز می باشد. ولی ممکن است واحدهایی از این نیرو به تنگه باب المندب نیز فرستاده شود.

سنتکام اعلام کرده که تا هنگام برپایی چنین نیروی بین المللی، به بر گشت های هوایی بر فراز خلیج فارس و به ویژه تنگه هرمز خواهد افزود. ولی معلوم نیست که چنین اقدامی، تا چه حد می تواند سپاه پاسداران را از ربودن نفتکش های بیشتر باز دارد.

دولت بریتانیا که به عضویت در چنین تشکیلاتی علاقه نشان نداده، به کشتی های خود توصیه کرد که در حال حاضر از رفت و آمد از طریق تنگه هرمز خودداری ورزند. این دستور ممکن است انتقال نفت امیرنشین ها از طریق تنگه هرمز را با مشکل جدی روبرو سازد..

احتمال می رود که این رویدادها موجب کاهش عرضه نفت خاورمیانه در بازار جهانی شود و نرخ ها را بالا برد. ولی روسیه آماده است بر میزان تولید نفت صادراتی خود بیافزاید.
روز گذشته (آدینه) نیز پس از انتشار خبر ربوده شدن نفتکش ببریتانیایی، نرخ نفت بشکه ای ۵۴ سنت بالا رفت و به ۶۲ دلار و ۴۷ سنت رسید.

حکومت ایران در توجیه علت تسلط بر نفتکش بریتانیایی، در شبانه روز اخیر دلائل متفاوتی اقامت کرده که نسبت به درستی همه آن ها تردید زیادی وجود دارد. ابتدا ادعا شد که نفتکش بر خلاف قوانین دریانوردی بین المللی، دستگاه ردیاب خود را خاموش کرده و به دستورات پلیس دریایی ایران برای روشن کردن آن بی اعتنایی کرده بود. اکنون ادعا می شود که نفتکش با یک شناور ماهیگیری ایران تصادف کرده و نسبت به آن بی اعتنایی نشان داده بود که پلیس ایران وظیفه دارد به این شکایت رسیدگ کند.

آگاهان امور می گویند که هم اکنون رژیم ایران در تلاش مطرح ساختن ادعاهای بیشتری به هدف ادامه توقیف نفتکش بریتانیایی می باشد. یک مقام دولتی گفت که نفتکش به لنگرگاه بندرعباس آورده شده و قرار است هیاتی به آن جا فرستاده شود تا به بازرسی شرایط نفتکش بپردازد.