
علی خامنهای گفته بود:ترویج زبان انگلیسی با هدف گسترش فرهنگ بیگانه در میان کودکان، نوجوانان و جوانان لزومی ندارد و “عقلانی” نیست.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش ، طرح حذف زبان انگلیسی از مدارس را خلاف عدالت آموزشی دانسته و گفت : حوزه یادگیری زبان خارجی یکی از حوزههای ۱۱ گانه یادگیری در برنامه درسی ملی است. دانش آموزان دوره متوسطه اول آموزش زبان را با یک برنامه درسی رسمی شروع میکنند و اصل بر این است که هر تصمیمی برای تغییر باید مصالح همه دانش آموزان کشور را تامین کند.
رضوان حکیم زاده افزود: شمار زیادی از دانش آموزان که مرفه نیستند و به علت مشکلات اقتصادی قادر به پرداخت شهریه به هدف یاد گیری زبان انگلیسی در موسسات خصوصی نیستند از این امر جدا می مانند لذا مدرسه می تواند این امکان را رایگان در اختیار آنان بگذارد .
رفع انحصار از زبان انگلیسی در نظام آموزش همگانی کشور عنوان طرحی است که نمایندگان مجلس شورای اسلامی پیشتر در طرحی به مجلس خواستار حذف زبان انگلیسی از مدارش شده اند . طرحی که بنا دارد مسئولیت آموزش تمامی زبانهای انگلیسی و غیرانگلیسی را اختیاری و از محیط مدرسه خارج کرده و به آموزشگاههای آزاد واگذار کند
حکیم زاده گفت : داراها در جامعه می توانند این کمبود را در خارج از مدرسه تامین کنند اما ندارها که اکثریت جامعه ما را تشکیل می دهد از این غافله علم عقب می مانند .حذف زبان انگلیسی در نظام رسمی مدرسه یک نوع بی عدالتی آموزشی است.
رهبر جمهوری اسلامی در ادعایی ناپخته و غیر علمی گفته بود : زبان علم فقط انگلیسی نیست واصرار بر ترویج زبان انگلیسى در کشور ما یک کار ناسالم است باید به زبانهای دیگر مثل اسپانیولی، فرانسه، آلمانی و کشورهای شرقی روی اورد انها هم زبان علماند.
حسن روحانی پیشتر گفته بود باید زبانی را بیاموزیم که شغل بیشتری را برای نسل جوان آینده به وجود آورد و ارتباطات اقتصادی ما را تحکیم ببخشد.
همه کشورها از جمله آلمان ، فرانسه ، اسپانیا و تمام جهانیان به استثنای علی خامنهای برای پیشرفت کشورشان ضرورت زبان انگلیسی را درک کردهاند و نه تنها به نبرد با زبان انگلیسی نرفتهاند بلکه در کنار این زبان زبان های دیگر را هم ترویج داده اند حتی اگر از انگلیس و امریکا متنفر باشند.