در واکنش به هشدارهای رهبران ایالات متحده، وزارت خارجه ایران سفیر سوئیس در تهران را احضار کرد

وزارت خارجه حکومت  ایران با احضار سفیر سوئیس در تهران، به عنوان حافظ منافع آمریکا، مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران نسبت به تهدیدات نیرو‌های آمریکایی از جمله حضور و اقدامات غیر قانونی و بی ثبات ساز ناوگان دریایی آن کشور در نزدیکی آب‌های شمالی خلیج فارس و سواحل ایران طی یادداشتی جهت انعکاس به مقامات آمریکایی به وی ابلاغ شد.

در این یادداشت به دولت آمریکا ضرورت رعایت مقررات بین المللی ایمنی دریانوردی و آزادی کشتیرانی از سوی همه‌ طرف‌ها یادآوری شده و هشدار داده شد که ایران ضمن دفاع قدرتمندانه از حقوق دریایی خود، در مقابل هرگونه تهدیدات و اقدامات غیر قانونی و معترضانه در منطقه خلیج فارس و دریای عمان، پاسخ و واکنش مناسب نشان خواهد داد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی رژیم ایران افزود:  جمهوری اسلامی اظهارات تهدید آمیز و تحریک کننده روز گذشته توسط رئیس‌جمهوری ایالات متحده را محکوم کرده و به ایشان  توصیه می‌کند در شرایط کنونی شیوع بیماری کرونا در منطقه و جهان بهتر است به جای ماجراجویی و فرافکنی، ناوگان نظامی خود را برای کمک به مهار و مدیریت این بیماری رو به گسترش، که این کشور را به آلوده‌ترین کشور مبتلا به این بیماری در جهان تبدیل کرده است، در داخل امریکا به کار گیرد.

پرزیدنت ترامپ، روز گذشته (چهارشنبه )در توئیتی نوشت: به نیروی دریایی آمریکا دستور داده‌ام به قایق‌های نظامی ایرانی که قصد مزاحمت برای کشتی‌های ما را در دریا دارند، شلیک و آنها را منهدم کنند.

پاسدار حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران نیز امروز (پنجشنبه ) در واکنش به این موضوع اعلام کرد:‌ دستور داده‌ام هر شناور آمریکایی امنیت ما را تهدید کرد هدف قرار گیرد.

محمدجواد ظریف، نیز گفته که  نظامیان آمریکایی حق ندارند که در ۷۰۰۰ مایل دورتر از خانه، موجب برانگیختن خشم دریانوردان ما در سواحل خلیج فارس‌مان شوند.

ظریف در صفحه توئیترش نوشت: ارتش ایالات متحده بیش از ۵۰۰۰ مورد مبتلا به کرونا دارد. پرزیدنت  ترامپ باید به نیازهای آن‌ها رسیدگی کند نه اینکه اقدام به تهدیدهایی کند که از سوی تروریست‌های صدام مورد تشویق واقع می‌شود.

نیروی دریایی آمریکا ۹ روز پیش  اعلام کرده بود که یازده قایق سپاه پاسداران برای ناوهای این کشور در “شمال خلیج فارس” مزاحمت ایجاد کردند.

نیروی دریایی سپاه ایران نیز در واکنش گفته بودند که : “به آمریکایی‌ها توصیه می‌کنیم مقررات بین‌المللی و پروتکل‌های دریانوردی را در خلیج فارس و دریای عمان تمکین و از هرگونه ماجراجویی و روایت‌های جعلی و دروغ پرهیز کنند”.